Hírek

2012.10.13. 05:36

Megújulás: nem lehet ráismerni Lajoskomárom központjára

Lajoskomárom - Harminckilenc milliót nyertek a faluközpont megújítására, ám ehhez rengeteg saját munkát is hozzátettek, így az utak, járdák mellett a közintézmények és a két templom is újjászületett.

Fejér Megyei Hírlap

Első hallásra nem tűnik olyan nagy összegnek az a 39 millió forint, amit a lajoskomáromi önkormányzat nyert a faluközpont megújítására. Ám aki mostanában jár a településen, annak nem tudja elkerülni a figyelmét az a sok-sok munka, ami egymással párhuzamosan zajlik-zajlott  a településen: 
- A faluközpont megújítására elnyert pénzt elősorban térkövezésre,  járdaépítésre,  autóbeállók kialakítására fordítottuk. Ettől függetlenül zajlott le a Déggel közös szennyvízcsatornázás, amelyet követően a településünkön átvezető út teljes szélességében új burkolatot kapott a közútkezelő előírásának megfelelően - mondja Pirtyák Zsolt polgármester, miközben megmutatja a már elkészült felújításokat.



Habár a szennyvízcsatornázást követő útfelújítás elvileg csak sávos vállas helyreállítást fedez, a település belső, keskeny útjait mégis sikerült teljes szélességükben újraaszfaltoztatni. A felbontás után ugyanis olyan keskeny részen maradt volna a régi aszfalt, hogy az egyéb garanciális problémákat is felvetett volna, így teljes lett az aszfaltozás.

A magunk mögött hagyott nyáron lakossági  összefogással valamint az úgynevezett TAO-felajánlások (társasági adó) segítségével gyönyörűen felújították a sportöltözőt és a hozzá tartozó parkolót is. Szintén a nyáron zajlott a református templom felújítása. A szinte már életveszélyessé vált épület új nyílászárókat, gyönyörű tornyot kapott, valamint egy új  vakolatot, belső meszelést és parkosítást. Az értékes kovácsoltvas kerítését is megmentette a kivitelező, ünnepélyes szentelése október végén lesz. A  katolikus templom felújítása később kezdődött az egyházmegye és a hívek segítségével, itt ugyancsak új nyílászárókat építettek be, megújult a külső vakolat és új tetőt is kap az épület. Látványosan megújult az orvosi rendelő is, mégpedig az összefogás egyik legszebb példájaként: közmunkások, mesteremberek, sőt a település polgármestere is kivette a részét a nem kis munkából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!