Hírek

2016.10.26. 14:16

Megújult az ’56-osok tere

Két hónap leforgása alatt teljesen új külsőt kapott az ’56-osok tere, a forradalom és szabadság hatvanadik évfordulójára.

Buthy Lilla

A RÉV szálló melletti terület, centrumában az ’56-os emlékművel teljes egészében megújult a forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójának tiszteletére. A többi között füvesítés és térkövezés történt, de megújult a tér növényzete is.

Cser-Palkovics András polgármester szerint a város büszkesége lett a megújult park.

– Hatvan esztendővel ezelőtt a sortűz itt fehérvári áldozatokat is követelt. Az  évforduló tiszteletére mindenképpen szerettük volna rendbe tenni ezt a teret, szerettünk volna az épített környezetben is megtalálható jelet hagyni – mondta.

Bozai István városgondnok a 15 millió forintos beruházással kapcsolatban elmondta, a legfontosabb és legköltségesebb maga a régi, murvás járdák térkövezése volt.

– Körülbelül öt millió forintba került a járda és tízmillió forintba a parképítés. Próbáltunk az emlékműhöz méltó térburkolatot választani, ezért egy gránit színű kőburkolatot készíttettünk. Gyakorlatilag a tér teljes növényzetét megújítottuk. Sokkal több egynyári növényt ültettünk, újrafüvesítettük a teret. A talaj feljavítása után egy sokkal szebb, sokkal minőségibb növényfelületet tudtunk létrehozni – fogalmazott Bozai István.

Molnár Tamás önkormányzati képviselő azt hangsúlyozta, rengeteg pozitív visszajelzést kapott már a környéken élőktől. A megújult park, ma már igazi közösségi térként is funkcionál.– Több ilyen parkfelújítás és közösségi tér rehabilitáció zajlik, és elkövetkező egy-két hétben is be tudunk majd számolni nagyszabású tervekről, amelyek a környéket érintik – mondta el Molnár Tamás.


Fotó: Molnár Artúr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!