Megváltozik több kenyérfajta összetevőjének aránya

2017. június 19., 18:48 szerző: Laci Patrícia
komment
Fejér megye - Június 22-én lép hatályba az új Magyar Élelmiszerkönyv, amelyet még tavaly decemberben módosítottak. Az új szabályozás értelmében a kenyér összetevőinek arányai fognak megváltozni, például csökkenti a só tartalmát.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Korábban több alkalommal is megírtuk, hogy szigorodni fog a kenyér összetételét is szabályozó Magyar Élelmiszerkönyv, így például sokkal rozsosabb lesz a rozsos és „teljesebb kiőrlésű” a teljes kiőrlésű kenyér.  A Földművelésügyi Minisztérium tavaly december 19-én módosította a Magyar Élelmiszerkönyv kötelező előírásairól szóló rendeletet, a szabályozás a fél éves türelmi idő miatt június 22-től, tehát csütörtöktől lép majd életbe.

Nagyné Tihanyi Teréz, a A székesfehérvári Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola  élelmiszeripari tanára elmondta nekünk, hogy már az új előírásokról is volt szó az órákon, emellett az iskolának a kenyér világnapja alkalmából megszervezett, egy hetes rendezvényén is, na, de nézzük, mik is az új szabályozások!

(Folytatás a keddi Fejér Megyei Hírlapban)

Laci Patrícia

2017. június 19., 18:48 szerző: Laci Patrícia

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...