Hírek

2017.06.28. 09:23

Megvannak a döntős lányok! - Vajon ki lesz Fehérvár Szépe?

A külsejük mellett belső varázsukkal is el kellett kápráztatniuk a zsűrit a Fehérvár Szépe – Fejér Megyei Hírlap Királynője verseny elő-döntőseinek tegnap. Nem volt könnyű dolguk.

Szanyi-Nagy Judit

Szőke, barna, fekete és vörös – már csak a hajukat tekintve is sokszínűek voltak azok a lányok, akik a Fehérvár Szépe – Fejér Megyei Hírlap Királynője versenyre jelentkeztek. Persze a sokszínűség az ismerkedési szakaszban derült ki igazán: néha még a zsűri (Acsai Vivien, aki a fodrászokat biztosítja a Mia Salonból, Nagy Gabriella, aki a ruhákat biztosítja a Felicitá Menyasszonyi és Alkalmi Ruha Szalonból, Deres Nóra, aki a sminkeket biztosítja az Image Szépségszalonból, Dudás Patrícia, a 2016-os Fehérvár Szépe, Elekes András, a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztő-lapigazgatója, Kovács Róbert, a Novotel Hotel igazgatója, Nagy Attila József, aki a Vörösmarty Színházban megrendezendő gála szervezője, Juhász László, Székesfehérvár képviseletében és Óber László, a verseny alapítója) is rácsodálkozott arra, mi rejlik egy-egy lányban, milyen élettörténettel és családi háttérrel rendelkezik az adott induló.

Fontosak voltak ezek az információk, hiszen a bikinis felvonulást követően a lányoknak a kommunikációs képességeiket is meg kellett mutatniuk. Beszéltek a családjukról, hobbijukról, tanulmányaikról és munkahelyeikről, de akár korábbi modellmunkáikról, fotós tapasztalataikról is. Voltak közöttük már megmérettetett szépségek, de olyanok is, akik most először jelentkeztek ilyen versenyre. Kiderült: sokan a szépségiparban szeretnének elhelyezkedni, például sminkesként, műszempilla-építőként, de a lányok között online marketinges, ügyviteli titkárnő, eperárus és öltáncot tanító szépség is volt. Többségük a megyéből érkezett (Zámolyról, Sárbogárdról, Magyaralmásról vagy Abáról), de volt szépség, aki Sümegről, Balatonboglárról vagy éppen Érdről utazott a székesfehérvári elődöntőre. A versenyzők között 17 évesek, de 26 és 28 éves lányok is voltak – sőt, akadt, aki feleségként és aki anyukaként indult a megmérettetésen.

Sokuk személyiségét már a bikiniválasztás is megmutatta, de a tetoválások is árulkodtak annak viselőjéről. Oroszlán, Likó Marcell-idézet és masni – bátorságot, kitartást vagy csak egy kedvenc tárgyat, de mind szimbolizáltak valamit, amelyről a hölgyek szívesen meséltek a zsűrinek, hol magabiztosabban, hol pedig kicsit visszafogottabban.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is voltak, akiket valamelyik családtag (édesanya, nagypapa) vagy a barátok biztattak, és voltak, akik maguktól jelentkeztek, mert kíváncsiak arra, hogyan néz ki egy szépségverseny. Így a királynőjelöltek között akad olyan is, aki nem a győzelemért, hanem a részvételért jött – no, persze, nem fogja visszaadni a koronát, ha mégis úgy alakul a verseny, hogy megnyeri azt... Csak magabiztosan!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!