Hírek

2016.10.28. 10:42

Megyei Prima-díj jelöltek: már lehet szavazni!

Idén már 11. alkalommal adják át november 26-án Fejér megyében a Prima-díjakat a Magyar Király Szállóban. A díj elismeri mindazok munkásságát, akik saját területükön maradandót alkottak.

Fejér Megyei Hírlap

A díj célja, hogy kifejezze: a helyi vállalkozói társadalom felelősséget érez a közösségért, támogatni kívánja a kultúra, a művészetek, a sport, a tudomány és általában a szellemi élet helyi képviselőit. A Feol.hu-n november 20-án déli 12 óráig szavazhatnak olvasóink az idei közönségdíjasra.

Az idei jelöltek:

Képzőművészet:

Borbély Béla – fotográfus

Eredetileg foglalkozását tekintve mérnök és 1968 óta készít fényképeket: előbb madár- és természetfotós volt, majd az alkalmazott fotográfián kívül az építészet, és a néprajz, valamint az idegenforgalmi-, és turisztikai témák művész eszközökkel történő megörökítése, valamint a hazai egyházművészeti értékek igényes képi feldolgozása felé fordult. Tíz éve meghatározó találkozása volt Siklósi Gyulával és azóta örökíti meg képeken a középkori építészeti emlékeinket. Több mint húsz fotográfiai díjban és elismerésben részesült.

Oktatás:

Szilner Tibor – táncpedagógus

A két gyermekes édesapa a versenytáncos múlt és a táncművészeti főiskola után, 1995 márciusában alapította feleségével a Laguna Táncklubot Székesfehérváron. Céljuk volt, hogy minél szélesebb körben megismertessék a standard és a latin-amerikai táncokat és lehetőséget biztosítsanak e táncok elsajátítására minden korosztály számára. Közösségben olyan viselkedésformákat „tanítanak” amik hasznukra válik az életben. Edzési és versenyzési lehetőséget nyújtanak a táncsport iránt érdeklődő gyerekeknek és fiataloknak. Az utánpótlás nevelése mellett pedig nagy hangsúlyt helyez a versenyzők képzésére.

Sport:

Kovács Sarolta – öttusázó

1999-ben a Volán Fehérvár öttusa klubjában ismerkedett meg az öttusával. Legjobb eredménye a 2016-os világbajnokságon született, ahol egyéniben és csapatban is első helyezett volt. Az Európa-bajnokságon túljutott a selejtezőn, de a döntőben nem indult. A Riói olimpián a 17. helyen végzett, de szerepelt Londonban is, illetve céljai között van a tokiói és egy esetleges 2024-es budapesti olimpiai szereplés is. Példaképei Vörös Zsuzsanna és Balczó András olimpiai bajnok öttusázók. A sport mellett fontosnak tartja a tanulást: két és fél éve szerzett közgazdász képesítést és több diplomát is szeretne még.

Művészet:

Hirtling István – színművész

Az 58 éves két gyermekes színész, öt esztendeje játszik a Vörösmarty Színházban. 1982-től a Nemzeti Színházban kezdett el játszani, amelynek 1990-ig tagja. 1990-től egy évig a Madách Színház tagja volt, majd szabadúszóként továbbra is ott játszott. 1992-től a Művész Színház és abból alakult Thália Társaság tagja, majd alapítója a Kelemen László színkörnek. Tagja a szolnoki Szigligeti Színháznak, játszott a Dunaújvárosi Bartók Színházban, a Játékszínben, és a Veszprémi Petőfi Színházban. A budapesti Új Színház tagja volt 2012-ig. Nem csak a színház, hanem az ősei is Fehérvárra hozták, hiszen a dédnagyapja kocsigyártó volt a régi Tolnai utcában.

 

Tudomány:

Dr. Sárkány Ágnes – főorvos

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház osztályvezető főorvosa harminc éve dolgozik Fehérváron. Aneszteziológusként kezdett, ma a Sürgősségi osztályt és az Intenzív osztályt vezeti. Fontosnak tartja szakmájában is, hogy a szüleitől kapott értékrendet tudja képviselni. Mint mondja ezt az empátiát és a segíteni akarást a szakmán keresztül tudja átadni a betegeknek. A Fehérváron töltött harminc év alatt a kollégái között is ezt az értékrendet képviselte. A segítőkészség minden percében megmutatkozik.

 

Építészet:

Kámán Béla – építőmérnök

Egy meghatározó gyermekkori élmény óta tudja, hogy építészettel szeretne foglalkozni. Az egyetem után 1969-ben a FÁÉV-nél kezdett, ahol termeléssel foglalkozott. A kilencvenes években azonban önálló vállalkozást alapított. A bíróság épületének rekonstrukciója mellett a Hiemer-ház felújításának műszaki ellenőre volt, de több ipari tervezése, kivitelezése volt. Szakmai pályafutása mellett folyamatosan részt vett közösségi munkákban. Az Építőipari Tudományos Egyesületben végzett kiemelkedő tevékenységéért Alpár Ignác érdeméremben részesült. Tíz éve koordinálja Kiss József, az ARÉV egykori vezérigazgatójának javaslatára alapított Fejér Megyei Építőipari Nívódíj program kilenc fős Értékelő Bizottságának munkáját, amit igen nagy megtiszteltetésnek tekint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!