Hírek

2017.05.22. 17:11

Megyei sikerek az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon

Budapest – Május 19-én 24. alkalommal rendezték meg a DUE Országos Ifjúsági Sajtófesztivált. A korábbi évekhez hasonlóan idén is számos médiaterületen (rádió, újságírás, iskolaújság, honlap) pályázhattak a fiatal tehetségek, valamint jelölhették az őket sokat segítő tanáraikat is „Az év mentora” címre. Sok Fejér megyei siker született.

Szanyi-Nagy Judit

A fiatal tehetségek saját maguk nyújthatták be pályázataikat az egyes kategóriákban, amelyek, mint kiderült, sokszor komoly témákat dolgoztak fel: voltak, akik az iskolai szorongást mutatták be egy rádióműsorban, míg mások interjút készítettek egy programozó fiúval, vagy tudósítást írtak a Forma–1-ről.

Balázs Géza, Szayly József és Kecskés István (b–j) zsűriztek és adták át a díjakat

Az év tematikus diákrádiósa kategóriában az általános iskolások között harmadik helyezést ért el Lugossy Blanka (Széna Téri Általános Iskola), Molnár Szimonetta (Zentai Úti Általános Iskola) és Roa Zamora (Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola), míg a középiskolások között Gulyás Evelin és Kiss Klaudia, a Lánczos Kornél Gimnázium tanulói második helyen végeztek.

Az év diákújságírója kategóriában harmadik helyezett lett Kolbert Zoltán Márió, a dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola tanulója. Ugyanebben a kategóriában dicséretet kapott Nagy Milán, a felcsúti Endresz György Általános Iskola diákja.

A tanulók ajánlása alapján Az év mentorát is megválasztották a sajtófesztiválon. A megtisztelő címet idén Tánczos Krisztina, a pusztaszabolcsi Szabolcs Vezér Szakgimnázium magyar–könyvtár–dráma szakos középiskolai tanára nyerte el.

A székesfehérvári Táska Rádió tagjait külön is díjazták, de a rendezvényen amúgy is kitelepültek az iskolarádiósok

Fotó: Szanyi-Nagy Judit

A díjazottak nyereménye kategóriánként és helyezésenként más és más volt, de a legtöbben több tízezer forint értékű támogatást kaptak a DUE (Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete) nyári tehetséggondozó kurzusán való részvételhez.

A megyei sikert – az értékelések mellett – jól mutatja az is, hogy a fehérvári Táska Rádió már évek óta kitelepül a több ezer diákot érdeklő rendezvény helyszínén, amely ezúttal a Várkert Bazár volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!