Hírek

2015.04.22. 16:22

Meleg van, mégis megy a fűtés: Zsuzsa szerint a kalauz csak vállat vont, amikor szóltak neki a problémáról

Székesfehérvár – A kinti hőmérséklet eléri a huszonöt fokot a vonaton mégis fűtenek – ezzel a panasszal keresett meg minket olvasónk a minap. A vasúttársaság szerint műszaki hiba lehet a probléma.

Sebestyén Lilla

– A munkámból kifolyólag naponta ingázok Budapest és Fehérvár között vonattal. Az elmúlt héten beköszöntött a jó idő, húsz-huszonöt fokokat lehetett mérni a szabadban, ennek ellenére megesett többször is, hogy a régi típusú vonatokat úgy fűtötték, mintha még mindig havazna – mondja el Éder Zsuzsa, aki szerint az ablakokat sem tudták lehúzni, majd hozzá teszi: szóltak a kalauznak is, de ő csak vállat vont, mondván, nem tud mit csinálni.

Megérkezett a „rövidnadrágos" időjárás, nem kéne már fűteni. Fotó: Illuszrtráció

Megkerestük a vasúttársaságot az ügyben, akik levelükben leírták: a „halberstadti" kocsikon a fűtőberendezés csak a beállított hőmérséklet eléréséig működik, azt követően csak a hőmérséklet szinten tartása miatt kapcsol be. A leírt esetben valószínűleg műszaki hiba történhetett. Az utazás során tapasztalt túlfűtött vagy éppen túlhűtött kocsik miatt az utasok a vonatszemélyzettől kérhetnek segítséget. A jegyvizsgáló szükség esetén intézkedik.

– A hajnali órákban az alacsony hőmérséklet miatt biztosan fűteni kellett. A nagy üvegablakokon a napsütés „ereje" hatványozottan jelentkezik, azaz megérzi az utas a hőmérséklet emelkedését, viszont a hűtés nem működik és az ablakokat pedig központilag, előírásnak megfelelően zárva vannak. A reggel, még hidegben induló – majd utasokkal megtelő – szerelvény rugalmas hőmérsékletcseréje jelenleg még nehezen kezelhető – árulja el a vasúttársaság munkatársa, aki még hozzá teszi: A konkrét esetek kivizsgáláshoz a dátum, indulási idő vagy vonatszám megjelölésével az ügyfélszolgálaton lehet bejelentést tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!