Hírek

2017.05.05. 05:08

Melléképület és személyautó égett Csákváron

Kevéssel éjfél előtt érkezett a segélykérő hívás azzal a tűzesettel összefüggésben, amely Csákváron, a Kálvária utca egyik családi házánál következett be május 3-án.

Az esethez a székesfehérvári hivatásos és a csákvári önkéntes tűzoltók vonultak segítséget nyújtani, ahol egy családi házhoz épített melléképület és a bent tárolt személyautó már teljes terjedelmében égett. A lángok közvetlenül veszélyeztették a lakóházat is, amelynek kisebb részére továbbterjedt a tűz. Az első beavatkozók az önkéntesek voltak, akik két vízsugárral megkezdték az oltást és a családi ház melléképülethez kapcsolódó részének hűtését, a tűz továbbterjedésének megakadályozása érdekében. A károsodott építményből a tulajdonos egy a hivatásos tűzoltók pedig további egy propán-bután gázpalackot kihoztak, amelyek nem károsodtak. Az önkéntes és hivatásos tűzoltók végül összesen négy vízsugárral fojtották el a lángokat, a gyors és szakszerű beavatkozással megmentették a családi házat a tűz pusztításától. Személyi sérülés nem történt.

Fotó: Varga Csaba tűzoltó főtörzsőrmester (Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság)

Az eset jó példája annak, hogy egy település lakóinak biztonsága érdekében mennyire fontos egy jól működő önkéntes tűzoltó egyesület. A földrajzi közelségből és  jó helyismeretből adódóan sok esetben előbb kiérnek egy tűzesethez vagy balesethez, mint a távolabbról riasztott hivatásos kollégáik. Amikor életre kel a vörös kakas minden perc hatványozottan számít, ezért az emberi élet és az anyagi javak mentése sokkal gyorsabban meg tud valósulni, ha minél rövidebb időn belül megkezdődik a tűzoltók beavatkozása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!