Hírek

2015.09.03. 18:45

Menekültek már Fehérváron is

Délután kaptuk az olvasótól a telefont, hogy a fehérvári buszpályaudvaron tartózkodó migránsokat - állítólag - a rendőrök a várócsarnokba terelték. A helyszínre sietve rendőrt nem találtunk.

B. Kiss László

Fotó: Molnár Artúr

Egy padnál 10-12 embert ült, álldogált, nők, férfiak, gyerekek vegyesen. Kinézetük alapján migránsok lehettek.

Állítólag már több órája a buszpályaudvaron tartózkodnak - mint azt egy sofőrtől megtudtuk. A rendőrség csak írásos megkeresésre ad választ - mondta el a szóvivő, amikor a történtek felől kértünk hivatalos tájékoztatást. Kérdéseinket ezt követően írásban is elküldtük a megyei főkapitányságra, válasz még nem érkezett.

Megkeresésünkre Horváth Diána c. r. zászlós, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs referense az alábbi választ küldte csütörtök este: "A rendőrségre 2015. szeptember 3-án délután érkezett lakossági bejelentés arról, hogy a székesfehérvári buszpályaudvaron feltételezhetően illegális bevándorlók tartózkodnak. A kiérkező rendőrök ellenőrizték a buszpályaudvaron tartózkodó személyeket, amelynek során 40 külföldit igazoltattak. A rendőrök megállapították, hogy külföldiek idegenrendészeti eljárás hatálya alatt állnak, az országban jogszerűen tartózkodnak és őket a kijelölt befogadó állomásokra útba indították."


A bicskei menekülthelyzetről szóló cikkünk: itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!