Hírek

2016.06.24. 14:30

Tíznél több frissen végzett rendőr jöhet Székesfehérvárra

Székesfehérvár - Tíznél több frissen végzett rendőrt kap várhatóan szeptembertől Fehérvár, május végén vezetik be az új menetrendet, kiválasztották a Petőfi mozi felújítását végző céget és piros-fehér-zöldbe öltözhet Fehérvár.

Házi Péter

Pártállástól függetlenül, egyhangú igennel fogadta el a testület a polgármester javaslatát, miszerint arra kérik a fehérváriakat, boruljon piros-fehér-zöldbe Székesfehérvár ezen a hétvégén, így is buzdítva a magyar válogatottat a vasárnapi, belgák elleni meccsen: Fehérvár a sport és a sportszerűség városa, fejezzük ki a város egységét és szurkoljunk így vasárnap este a válogatottnak! - kérte Cser-Palkovics András.

A város közbiztonságának állapotáról szóló beszámolónál Kovács Zsolt városi rendőrkapitány arról beszélt, hogy a korábbi évek hatezer köröli bűncselekményszáma négyezer alá csökkent, a lopások száma például már kétezer alatt volt tavaly. Varga Péter megyei rendőrfőkapitány pedig azt emelte ki, hogy a lakosság nyugalmát leginkább felforgató rablás 2010-ben még 148 esetben fordult elő, tavaly viszont mindössze 43 ilyen eset történt. Hozzátette, tudomása szerint a rendőr középiskolások közül 35 főt kap várhatóan szeptembertől a megye, Székesfehérvárra 10-11 érkezik közülük, további három, rendőrtiszti főiskolán végzett fiatal is segíti majd a város közbiztonságát.

Farkas László palotavárosi képviselő több járőrt kért az éjszakai órákban a Petőfi park, János vitéz park környékére, Szigli István viszont megköszönte a Mura utca 4. alatt frissen átadott körzeti megbízott irodát, ami szerinte nagyban segíthet a közösségi normákat be nem tartók kiszűrésében.

A közgyűlésen nagy vitát váltott ki a városi közterület felügyelők, illetve a polgárőrség tevékenysége, különösen azon zajlott a polémia, hogy a térkamerák figyelése, vagy a helyszíni jelenlét fontosabb-e az előbbiek tevékenységében.

Kovács Zsolt városi rendőrkapitány kiemelte, a lopások száma kétezer alá csökkent Fehérváron

Ahogyan az várható volt, úgy döntött a testület, hogy 2017 május 29-ére halasztja az új buszmenetrend bevezetését. Farkas László megköszönte a városvezetés bölcsességét, így lesz idő felkészülni az átállásra. Cser-Palkovics András a döntés apropóján arra kérte a KNYKK Zrt-t, minél hamarabb kezdődjenek meg a szükséges egyeztetések, vizsgálatok, hogy ne kerüljenek újabb időzavarba, amikor már közeledik az új menetrend május végi bevezetési határideje. Hozzátette, valóban nem lesz egyszerű 18 új buszsofőrt találni, ezért is szükséges minél hamarabb elkezdeni a munkát.

Döntött a közgyűlés arról, hogy ötmillió forinttal egészítik ki a komoly érdeklődés miatt a Regionális Vállalkozásfejelsztési Alapítvánnyal közösen létrehozott, mikrovállalkozásokat segítő kamattámogatási programot.

Zárt ülésen választották ki a városatyák a Belvárosi Brunszvik Teréz Óvoda Tulipános Tagóvodájának felújítóját, a Pozsonyi úti ivóvízvezeték-felújítás kivitelezőjét és a Vereckei utca alsó szakaszának csapadékcsatorna építőjét. Az is eldőlt, hogy ki végzi a Petőfi mozi egyetemi klubbá alakítását, felújítását.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!