Hírek

2014.10.19. 11:07

Mennyit keres a polgármester és az alpolgármesterek?

Megalakult Székesfehérvár új közgyűlése.

Házi Péter


Fotók: Molnár Artúr

Ahogy azt már a választások estéjén is megtettem, engedjék meg, hogy először is megköszönjem minden székesfehérvári embernek, aki élt a demokrácia adta jogával, hogy leadott szavazatával kifejezte véleményét a helyi közügyekről, bárkire is adta voksát és bárkit is támogatott azzal. A felhatalmazás mértékéből egyértelműen látszik, hogy olyanok is támogattak bennünket, akik pártpolitikai alapon talán nem feltétlenül tették volna ezt, de elismerték és folytatásra érdemesnek tartották azt a közösségépítő és városfejlesztési munkát amit az elmúlt esztendőkben elkezdtünk. Azt ígérhetjük nekik, hogy meg fogjuk szolgálni a bizalmukat és folytatni fogjuk ezt a várospolitikát. Nekünk az erős, versenyképes és szerethető Fehérvár a legfontosabb, ezért fogunk a jövőben is dolgozni - mondta a vasárnap délelőtti alakuló közgyűlésen Cser-Palkovics András a polgármesteri eskütételt követően.

A városi közgyűlés alakuló ülésén mind a huszonegy képviselő esküvel is fogadta, hogy a város és a magyar nemzet fejlődése érdekében dolgozik a Városházán és azon kívül is. Az alakuló ülés legelején Merényi Zoltán, a helyi választási bizottság elnöke ismertette az eredményeket: miután egy polgármesterjelölt visszalépett, a fehérváriak hat polgármester jelöltre és 113 képviselő jelöltre adhatták le voksaikat.

Miután a megválasztott tagok, azaz Égi Tamás, Kovács Béla Sándor, Horváth Miklósné, Molnár Tamás, Mészáros Attila, Brájer ÉVa, Farkas László, Viza Attila, Szigli István, Földi Zoltán, Deák Lajosné, Östör Annamária, Horváth Miklós Csaba, Dienesné Fluck Györgyi, valamint a listán bejutott But Sándor, Csabai Béla, Horváth Tancsa Ágnes, Juhász László, Márton Roland és Róth Péter letette képviselői esküjét, titkos szavazással döntöttek a polgármester által javasolt négy alpolgármester személyéről. A szavazás alapján Brájer Éva lett a humán és kulturális alpolgármester (18 igen, 1 nem, 2 tartózkodással), Égi Tamás lett gazdasági és a polgármestert szükség esetén helyettesítő alpolgármester (20 igen, 0 nem, 2 tartózkodással), Róth Péter a társadalmi kapcsolatokért felel (19 igen, 0 nem, 2 tartózkodás), Mészáros Attila pedig az ifjúsági és a kiemelt ügyekért felel (18 igen, 0 nem, 3 tartózkodás).

A pénzügyi bizottság elnöke Farkas László, alelnöke Horváth Miklósné lett, a jogis bizottságot Kovács Béla Sándor vezeti Márton Roland alelnöklésével. A másik két bizottságot a következő ülésen alakítja meg a testület.

Szavaztak a képviselők a polgármester, alpolgármesterek illetményéről is. Ez alapján a város polgármestere 747 ezer 900 forint illetményt kap, költségtérítése 112 ezer 200 forint. Az alpolgármesterek 673 ezer 100 forint illetményt kapnak, 101 ezer forintnyi költségtérítéssel. Egy "sima" képviselő havi 150 ezer forint javadalmazást kap, ám ha tanácsnok, vagy bizottsági elnök az illető, ez 300 ezer forintra megy fel, bizottsági tagként pedig 250 ezer forint jár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!