Hírek

2016.05.25. 15:10

A fogyatékkal élők ugyanúgy a társadalom részei, mint bárki más

Sukoró – Harmadik alkalommal rendezték meg a Dr. Springer Ferenc Vízi Sportcentrumban a „Meríts a szívedből!” sárkányhajóversenyt.

Sebestyén Lilla

– Szemléletformálásra van szükség: a fogyatékkal élők ugyanúgy a társadalom részei, mint bárki más. – mondta el Soltész Miklós, az Emmi egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára arra a kérdésre válaszolva, miért fontos egy olyan rendezvény, mint a „Meríts a szívedből!”, ahol az épek és a fogyatékkal élők együtt eveznek.

Deák Csaba, a Pro Rekreáció Nonprofit Kft. ügyvezetője, és egyben a rendezvény egyik szervezője elmondta: évről évre egyre többen jönnek a sárkányhajó bajnokságra. Most, közel ezerháromszázan érkeztek az ország minden tájáról, nyolcszázan közülük valamilyen fogyatékossággal élnek.

Csabától azt is megtudom, a sárkányhajó egyfajta szimbólum is - amellett, hogy ez az egyik legstabilabb vízi sport eszköz -, mindenkinek jut hely benne: sportolóknak, civileknek, épeknek, fogyatékkal élőknek, gondozóknak - és mindenki egy irányba, egy célért evez.

A barátságos bajnokságon vegyes csapatokat indítottak fél óránként, aki pedig épp nem evezett a színpad közelében táncolt, énekelt, élvezte a műsort és a napsütést, amitől még ragyogóbb lett a Velencei-tó partján eltöltött nap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!