Hírek

2016.12.23. 18:25

Messziről is jól láthatóak a világító táblák

Székesfehérvár - Igazán jó megoldás született a Várkörút és a Mátyás király körút kereszteződésében - könnyebbség az autósoknak.

S. Töttő Rita

Amikor évekig, évtizedekig autózik valaki egy megszokott útvonalon, nehéz átváltania, ha megváltoznak a szabályok. Így van ez akkor is, amikor a párhuzamos sávokból csak bizonyos irányokba lehet továbbhajtani egy kereszteződésben.

A Várkörút és a Mátyás király körút lámpás kereszteződésében most innovatív, mindenki számára érthető és tiszta megoldás született arra, hogy ki melyik sávból merre haladhat tovább.

Már messziről láthatóak az új irányjelző táblák a Várkörúton Fotó: Molnár Artúr

Távolról is jól látható, intelligens , világító, nagyméretű táblák mutatják a közlekedési lámpák felett az irányt, amerre az autósok továbbhaladhatnak abból a sávból, amelyikbe besoroltak. Így megelőzhetőek az olyan, akár balesetet is eredményezhető esetek, amikor valaki az utolsó pillanatban jön rá, hogy számára nem megfelelő sávban halad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!