Hírek

2017.07.24. 14:46

Mészáros Kartal lett Óbarok-Nagyegyháza polgármestere

Óbarok-Nagyegyháza – A kétgyermekes családapa gazdálkodik, magas szinten énekel és művelődésszervező. Mészáros Kartal a vidéki élet szerelmese, s a falu közösségével szeretné vezetni s fejleszteni a települést.

Zsohár Melinda

Az előző polgármester, Borbíró Mihály lemondása nyomán írták ki az időközi választást, a három jelöltből a 38 esztendős Mészáros Kartal nyerte el a két település legtöbb szavazatát. Társadalmi megbízatású polgármesterként vezeti a közös önkormányzatot négy képviselőtársával együtt az új vezető. A függetlenként indult győztes elsőként azt hangsúlyozta: nem egyedül kívánja irányítani az önkormányzatot, hanem mindenkivel, aki kicsit is tenni kíván lakóhelyéért. Nyugdíjasok és fiatalok, polgárőrök és sportolók, háziasszonyok és családfők – egyszóval a két település minden lakójával. A közösség megpezsdítése a célja, az adott körülmények között mozgalmasabbá szeretné tenni a társadalmi és kulturális életet.

Mészáros Kartal fiatal kora ellenére sok mindent művelt, egymástól látszólag nagyon különböző területeken. Imád tanulni, állítja magáról, s ez vonatkozik az elméletre és a gyakorlatra is. Bicskén született, tízéves korában édesapja szülőhelyére, Mohácsra költöztek, itt végezte mezőgazdasági tanulmányait. Szerette a szép várost, ám szíve visszahúzta Bicskére, ahol a Petőfi Művelődési Központban dolgozott művelődésszervezőként, az igazgatóhelyettesi feladatokat látta el néhány év után. Közben énekelni tanult, képzett operett énekes, elvarázsolta a színpad. A tatabányai Jászai Mari Színház és Népház tagjaként számos sikeres produkcióban szerepelt országszerte, a kaposvári színészekkel manapság is fellép egy-egy nívós előadásban.

Látszólag nagy váltással vágott bele három éve fiatal gazdaként a sertéstenyésztésbe, de az agrárium éppoly örök szenvedély számára, mint az előadóművészet. Megfér személyében mindegyik tevékenység, amelyeket tanulmányaival is sorra „megtámaszt". Szülei Szárligeten gazdálkodnak, kölcsönösen segítik egymást fiukkal, mert Mészáros Kartal immáron családjával, feleségével és 14, 15 éves fiaival Óbarkon lakik állandó lakosként. Teljesen önellátó kíván lenni, hatalmas konyhakertjükben megterem az asztalra való, hamarosan építi a kemencéjét, jövőre baromfiudvara is lesz a sertéstartás mellett.

Polgármesterként a hétköznapi munka mellett az ünnepekre, rendezvényekre készül, pályázatok révén tervezi a fejlesztést. A községnek nincs adóssága, a megtakarított pénz fedezi a leendő pályázatok önrészét. A független polgármester előre tekint, a korábbi vitákat, politikai ellentéteket maguk mögött hagyják, nyomatékosítja. Az együttműködésnek semmi akadálya nincs, a közös értékek és érdekek szolgálnak iránytűként, mondja Mészáros Kartal. Csupán névrokonságban áll Felcsút polgármesterével, reagált az országos médiában itt-ott felbukkant megjegyzésekre. Ám Óbarok-Nagyegyháza gyorsabb fejlődését szeretné szorgalmazni a közeli Felcsút mintájára - tette hozzá, s ezért minden tőle telhetőt megtesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!