Hírek

2017.05.15. 13:34

Lepusztult a mezítlábas park, a lakosság segítségét kérik

Tabajd - 2008-ban cégek és helybeli lakosok támogatásával és munkájával hozták létre a megyében egyedülállónak számító mezítlábas parkot, amelyben a cipő nélküli, természetes járás élményét tapasztalhatják meg a látogatók, különböző felületeken mászkálva.

Kocsis Noémi

A jópofa és ingyenes park fenntartására az önkormányzat évi egymillió forintot tud költeni - sajnos az utóbbi években a civil összefogásban megvalósult kisebb pótlások ellenére is elkezdett leromlani a park állapota. Több járóelemet egyszerűen elvittek, másokat megrongáltak, a zöldhelyszín igencsak megérett egy nagyobb rekonstrukcióra. Így került ki a felhívás egy helyi közösségi oldalra: a helyi lakosság segítségére számítanak, hogy a  tabajdi mezítlábas park ismét kedvelt látogatóhellyé válhasson.

- A legnagyobb problémát nem is néhány gyűjtögető kedvű látogató, hanem az időjárás okozta, a szél, a csapadék korlátokat tört le például - mondja a felhívást közzé tevő Horváth Bence. - Az önkormányzat minden évben elvégzi a kaszálást a területen és közösségi takarítás is szokott lenni, de erre évről-évre kevesebben jönnek el, tavaly már el is maradt.

Jelenleg a mezítlábas park rendbetételéhez agyagra, farönkökre, különböző méretű lécekre lenne szükség, továbbá a járófelületek pótlásához murvára, kavicsra is. Mint Bárányos Csaba polgármester elmondta, valóban elsősorban a helyi közösségre számítanak ez ügyben. A park egész évben látogatható, bekerítetlen és ingyenes. Ezen a nyáron szabadtéri színházi helyszínné is válik, júniustól néhány hétvégén mozgásszínházi produkciókkal és koncertekkel is várják ide a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!