Hírek

2016.08.30. 13:13

Mi zajlott a zárt ajtók mögött? Szerverszoba gyulladt ki a Széchenyiben, máshol hullott a vakolat

Székesfehérvár – Több bölcsődében, óvodában és iskolában is jelentős felújítások történtek a nyári szünet idején. Egy szerencsétlen tűzeset miatt a Széchenyi szerverszobája sem maradhatott ki a munkálatokból...

S. Töttő Rita

Egy sor fehérvári intézményben zajlott a munka a nyári szünetben, kihasználva a gyerekek távollétét. A városi fenntartású intézmények közül nagy munka folyt a Belvárosi Brunszvik Teréz Óvoda Tulipános Tagóvodájában, valamint a 3. számú Bölcsődében is, ahol     250 millió forintból nagyszabású felújítást végeztek a nyár folyamán. Sőt, várhatóan egészen novemberig zajlik a munka, így a gyerekek év végén vehetik csak birtokba az intézményeket.

A Szeder utcai Bölcsőde kis lakói is meglepődnek majd, ha szeptemberben kimennek az  udvarra: a nyár folyamán ugyanis  40 millió forintból újították fel a bölcsi környékét. A Nyitnikék Bölcsődében szintén sok minden történt: javították a vakolatot, a pincében pedig a födémgerendát kellett alátámasztani, majd pedig statikai vizsgálatot kérni.  A  Napraforgó Bölcsőde régi épületrészében szigetelési munkálatok történtek, új linóleum padlóburkolat készült, s néhány     nyílászárót is kicseréltek. De az óvodák sem maradtak ki: a   Ligetsori és a Hosszúsétatéri intézményben  a fűtési rendszert korszerűsítették. A   Tolnai utcai Óvodában műanyagra cserélték egy csoportszobában a tönkrement alumínium  nyílászárókat, a  Felsővárosi Óvoda Ybl Miklós Tagóvodában pedig lecserélték az udvaron a fa játszóeszközöket. A Szivárvány Óvodában szerkezeti szakvéleményt kellett kérni, mert hullott a vakolat a csoportszobákban, s problémákat észleltek az Árpád úti, valamint   a Napsugár Óvodában is. Ezekben a villamos hálózat korszerűsítésén gondolkodnak, amelyhez megkezdték a tervek elkészítését.  szabványosításának céljából.

Egy súlyos tűzeset miatt a szerverszobát is fel kellett újítani a nyár folyamán a Széchenyiben
Fotó: Koppán Viktor

Az oktatási intézmények közül a nyári felújításokban érintett volt a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, ahol    a tornaterem tetőfelújítása zajlott közel 19 millió forintból. A Vasvári Pál Általános Iskolában több mint 16 millió forint értékben újították fel az épületet, melynek köszönhetően     megújult a  szigetelés, a páraszellőzők és felülvilágítók is. ,A  Zentai utcai Általános Iskola könyveit átköltöztették   az Aranybulla Könyvtárba, így itt felszabadult egy helyiség, melyben  tornaszobát alakítottak ki. A  Németh László Általános Iskola B szárnyában a korábban átalakított osztálytermek helyreállításával foglalatoskodtak a nyáron, a Vízivárosi Általános Iskolában pedig  tisztasági festés zajlott.    A  Vörösmarty Mihály Általános Iskolában is  nagyszabású felújítások zajlottak, melynek köszönhetően több helyre új padló került és  megújultak a vizesblokkok is.

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum alá tartozó intézmények közül az idei évben a Széchenyi István Műszaki Szakközépiskolában majd 17 millió forintból felújították a kazánházat és a robotika termet. Sajnos nyár elején elektromos meghibásodás miatt kigyulladt az iskola szerverszobája is, amelynek felújítását is gyorsan el kellett végezni, ez 24 millió forintba került. Épp nyár végére készült el 16 millió forintból Hunyadi Mátyás Középiskola felújított sportpályája is, a műszaki átadás szeptember 30-án zajlott le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!