Hírek

2016.04.11. 09:34

Miért pont új lakás? Nem csak a CSOK miatt éri meg! Íme az indokok még

Az idei esztendő az új lakások éve lesz, a szakértők legalábbis ezt várják. Vadonatúj otthonba költözni azonban nem csak a Családi Otthonteremtési Kedvezmény miatt érdemes

S. Töttő Rita

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK), ahogy azzal az ingatlanpiac is számolt, jelentősen megnöveli az új lakások építési-vásárlási kedvet. S noha a legtöbb projekt még csak kivitelezési vagy tervezési szakban van, már most jól látszik: a lakáspiac frissül és megújul a közeljövőben. Ám nem csak a CSOK lendít ezen a folyamaton.

Lévai Gergő szerint ha bizonytalanok vagyunk, válasszuk az újat

- Az Áfa csökkentés miatt olcsóbbak lehetnek az új építésű lakások, mindezek mellett az új lakás vásárlásra jelentős illetékkedvezmény jár - szögezi le Lévai Gergő, építőipari szakember, akinek tapasztalatai szerint az előértékesítési akciókban 10-20 százalék önrész befizetésével lefoglalható a lakás, a vételár fennmaradó részét pedig 2-3 részletben, bizonyos szakaszok elérésekor lehet kifizetni. A kedvezmények mellett egyéb szempontok is erősítik az új lakások választását: - Az új ingatlanok technikai színvonala egyértelműen jobb, mint a régi építésű, elavult technológiát felvonultató lakásoké – kezdi a szakember, aki felhívja a figyelmet, hogy a nagyobb beruházók szavatosságot vállalnak ingatlanjaikra, s mivel minőségi anyagokból építkeznek, nem nagy ezzel a kockázatuk. - Viszont a vevők bizalma megnövekszik a projekt iránt – hangsúlyozza, ahogy azt is: az új lakásoknak meg kell felelni különböző építészeti előírásoknak, de mindezek mellett figyelembe kell venni a lakásvásárlók igényeit is. - Éppen ezért a lakások könnyen bútorozhatóak, az infrastruktúra mindenben megfelel a mai igényeknek. Sokkal élhetőbbek, ergonomikusabbak, mint a korábban épült társaik. A mai igényeknek és előírásoknak megfelelően az emberek életmódjához igazodóan alakíthatóak ki, így a vásárlók kényelmét a legnagyobb mértékben szolgálja – mondja. Azaz az újépítésű lakások „személyre szabhatóak”, azaz bizonyos keretek között a vevő igényeire lehet szabni őket, gondoljunk csak például a csempe, padlólap, szaniterek kiválasztására.

- Műszaki állapotuk kifogástalan, korszerűek, energiatakarékosak, alacsony fenntartási költségűek. Mivel lassabb az amortizációs folyamat, így értékállóbbak, mint a régi építésű lakások. Egy új lakásban az épület minden eleme új, biztosak lehetünk benne, hogy az alapanyagok, a villamos és a vízhálózat mellett a fűtési rendszer is korszerű és energiatakarékos. A frissen átadott új lakás emellett garancia a felhasznált építőanyagok és a szerelés korszerű megoldásaira is – Lévai Gergő emellett kiemeli: új lakás építésekor nagyon szigorú hő- és hangszigetelési szabványokat kell betartani, korszerű, egyedi fűtőberendezéseket kell beszerelni, a lakásokat több ponton záródó biztonsági bejárati ajtóval kell ellátni. Ezek mind hozzájárulnak a kényelmesebb, nyugodtabb, biztonságosabb és költséghatékonyabb otthonhoz. Az új társasházak esetében is számos kényelmi funkcióra lehet számítani:

- Akadálymentesített kialakításúak, modern, zajmentes lifttel ellátottak, felszíni beállókat, tárolókat, garázsokat alakítanak ki, így a parkolás is megoldott – sorolja Lévai Gergő.

A jól megválasztott új lakások vásárlása, főként a kedvezményes hitel és a közvetlen támogatások felhasználásával a legbiztonságosabb és a legjobb befektetés – vélik az ingatlanpiaci szakértők. Nem csupán pénzügyi, de érzelmi szempontból is. Egy új lakás otthont, biztonságot, kényelmet, megnyugvást biztosít. Az új építésű lakással nem csak egy új lakást vásárolunk, hanem egy új életérzést is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!