Sokunknak fáj a "tavasz"

2016. február 22., 20:59 szerző: Buthy Lilla
komment
Hétfőn a melegfront és az „alpi főnhatás” miatt, kedden a hidegfront miatt fájnak a fejek: sajnos a cikk leíró jellegű, gyógyírt nem tud kínálni.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Ki kell bekkelni ezeket az április bőrbe bújt februári heteket. Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint a légkörben hétfőig gyors és nagymértékű melegedés zajlott, amit tovább erősített az ún. alpi főnhatás, a meleg bukószél, amely ráadásul éppen nálunk, a Dunántúlon jelentkezett erőteljesebben. Pataki Zita időjós szerint februárban ez az előbb említett főnhatás igen ritka, és az is, hogy éjszaka helyenként tíz fok a minimum hőmérséklet.

– Csütörtök éjjel pedig már fagyni fog. A hétfőn tetőző markáns melegfrontot ma már hidegfront váltja, sok esővel. A következő felmelegedésre pedig már vasárnaptól számíthatunk: újra tavaszias időnk lesz, 18 fokos maximum hőmérsékletekkel – mondta el kérdésünkre Zita. Aki tehát migrénes és frontérzékeny annak bizony nehéz hete lesz. Hogy mit lehet tenni ellene? Őszintén, nem sok mindent. Patik Ferenc háziorvos szerint a szervezetünk bizony nehezen alkalmazkodik a légnyomásváltozásokhoz és a gyors és folyton változó fronthatásokhoz. A bőséges folyadékbevitelen kívül jó tanáccsal se nagyon lehet szolgálni: át kell vészelni.

– Ilyenkor a vérnyomásunk is jobban ingadozhat: a hidegfront felemeli, a melegfront lejjebb viszi. Sokan emiatt szédeleghetnek. A hidegfront az ízületi fájdalmakat hozza ki. Melegfront esetén pedig általában ingerlékenyebbek, türelmetlenebbek az emberek. A közlekedési szituációkban is hosszabbá válhat a reakció idő. Gyakoribbá válhatnak a szív- és érrendszeri panaszok. Ilyenkor több panaszos jön hozzánk is – mondta el a doktor.

Buthy Lilla

2016. február 22., 20:59 szerző: Buthy Lilla

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...