Hírek

2016.09.30. 14:34

Mikor gyújthatnak tűzet, nyírhatják le a gyepet? - Sokan nem tartják be az együttéles szabályait

Pusztaszabolcs – A temető fejlesztéséről, a közösségi együttélés szabályairól, a szennyvíz csatornarendszer javításáról volt szó, a napokban megtartott képviselő testületi ülésen.

Sebestyén Lilla

A két ülés közti tájékoztató után Tüke László alpolgármester vetette fel, hogy készítsenek egy, a közösségi együttélés szabályairól szóló szórólapot vagy füzetet. Mint mondta, rengeteg a probléma ezzel kapcsolatban: sokan nem tudják, mikor gyújthatnak tűzet, vagy nyírhatják le a gyepet, miként viselkedhetnek a köztereken.

– Probléma az is, hogy a közterület felügyelők pont abban a napszakban nem dolgoznak, amikor szükség lenne rájuk – emelte ki a képviselő.

Az ülésen Nagy Éva jegyző ezzel kapcsolatban elmondta, már folynak az egyeztetések a rendőrséggel és hamarosan a helyi, közösségi együttélésre vonatkozó szabályokat is átdolgozzák.

Fotó: Sebestyén Lilla

Pál Huba képviselő a temetővel kapcsolatos problémákra világított rá. Most is hangsúlyozta, hogy szükség lenne egy kerítésre, illetve némi termőföldre is, a megsüllyedt sírkövek miatt.

Csányi Kálmán polgármester utóbbival kapcsolatban elmondta: Most úgy tűnik, nincs máshol szükség a termőföldre, így ha legközelebb lesz lehetőség valahonnan átszállítani, megteszik.

Majda Benedek Sándor képviselő ötlete alapján azt is megvizsgálják, van e lehetőség arra, hogy a temetőnél ideiglenesen egy infrasorompót, illetve vadkamerákat telepítsenek.

Elhangzott, hogy a 2017.év költségvetési tervezésekor kiemelten fontos szerepet kap majd a szennyvíz csatornarendszer javítása és az új orvosi rendelő előtti parkolók kialakítása.

Az Arany János utca forgalmi rendjének szabályozásáról több csatornán keresztül is kikérték az érintettek véleményét a szeptember 12-ig beérkezett szavazatok túlnyomó többsége a kétirányúsítás mellett voksolt. A képviselők ezzel ellentétben úgy döntöttek, hogy az Arany János utcában a forgalmi rend maradjon egyirányú.

Szintén elhangzott, hogy az Adonyi Rendőrőrs nem tud szolgálati gépkocsit biztosítani a körzeti megbízottaknak. Így a képviselők eldöntötték: 500 ezer forintos támogatást nyújtanak, amelynek terhére a rendőrség biztosít egy autót azzal a feltétellel, hogy az önkormányzat vállalja annak a karbantartását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!