Hírek

2014.07.23. 13:20

Mikor lesz járda a Késmárki utcában?

Székesfehérvár - A Fiskális úti rendelőhöz járda híján az autóúton lehet csak eljutni a Késmárki utca felől. Miért nem erre költötték a pénzt Késmárki köz leaszfaltozása helyett?

Házi Péter

Mindezt olvasónk, Szabó Lajos vetette fel. Mint a helyszínen megmutatta, a Késmárki közben alig hat-nyolc ház van, ezek kiszolgálására most aszfaltburkolatú út épült. Ebből a pénzből - fogalmazott olvasónk - meg lehetett volna építeni a gyalogjárdát a Késmárki utcában egészen a Losonci utcai kereszteződésig, amit nagyságrendekkel többen használnának, hiszen az oldalról becsatlakozó utcákból nagyon sokan jönnek a Fiskális út felé, a rendelőhöz, postához. Mivel nincs járda, így a babakocsis anyukák, idősebb és fiatalabb gyalogosok kénytelenek az autóúton menni, ami igencsak balesetveszélyes. Olvasónk hozzátette, örül annak, hogy a Késmárki utca ezen szakaszát felújították és hogy itt végre van egy kis járda, parkoló, ám a Késmárki közre elköltött pénz hasznosságát vitatja.

Gyalogosok, babakocsit tolók és autósok „egy helyen”. A háttérben látszik egy juharfa, amelynek gyökerét olvasónk szerint igencsak helybenhagyták a vízvezeték cseréjénél, csoda, ha túléli a fa

- Nincs elfelejtve a Késmárki utca járdájának továbbépítése, mert a probléma tényleg komoly: a Losonci utcáig terjedő szakasz tervei már elkészültek, most készíttetem az Újbányai utcáig tartó szakasz terveit. Reményeim szerint legkésőbb a jövő év tavaszán elkészül a járda a Losonci utcáig - fogalmazott a feol.hu kérdésére Horváth Miklós Csaba, a körzet önkormányzati képviselője, aki hozzátette, a Késmárki köz felújításában pályázati pénz is szerepel, ezt érthető okból csak arra az utcára lehet elkölteni, ami szerepelt a pályázatban, útépítési célra nyert pénzt nem lehet járdára költeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!