Mikor lesz lift a Mészöly Géza utcai rendelőben?

2016. február 17., 12:53 szerző: Házi Péter fotós: Molnár Artúr
komment
Már egy évtizeddel ezelőtt is felmerült, hogy a Mészöly Géza utcai rendelőbe liftet építenek, a nehezen közlekedőkm mozgássérültek ugyanis nem tudnak feljutni a rendelésekre.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A lift kialakítását nehezíti, hogy bent nincs hely rá, így az épülethez egy külső „toldalékot”, liftházat kell építeni, ami költségben sem kevés.

A rendelő belső felújítása tavaly ősszel elkészült, megszépültek a vizesblokkok, szélesebb ajtókat tettek be, hogy a kerekesszékkel érkezők is be tudjanak jutni és a burkolatok, valamint a világítás is megújult. Olvasónk szerint ez mind fontos és becsülendő de arra volt kíváncsi, mikor lesz végre lift, amivel a nehezen mozgók is fel tudnak jutni az emeletre, ahol az összes rendelés zajlik.

Az önkormányzattól azt a választ kaptuk a problémával kapcsolatban, hogy amikor tavaly a Mészöly Géza utcai rendelő belső felújítása megvalósult, akkor is hangsúlyozta a városvezetés: kiemelten fontos cél a rendelőintézet akadálymentesítése, ami lift beépítésével történhet meg.

A szükséges terv és az engedélyeztetési eljárás már folyamatban van. A beruházáshoz szükséges forrást pedig a város ezévi költségvetése tartalmazza, így pénzügyi akadálya nincs a lift megépítésének.

Házi Péter

2016. február 17., 12:53 szerző: Házi Péter fotós: Molnár Artúr

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...