Hírek

2017.03.20. 19:03

Mikor sértjük a zajrendeletet?

Székesfehérvár – A csendháborítással kapcsolatos szabályozások leginkább nyáron, a fesztiválok idején jutnak eszünkbe. Pedig egy lakásfelújításnál, sőt, a tömegközlekedési eszközökön is fontos a megfelelő hangerő használata.

Szanyi-Nagy Judit

A csendháborítást egy 2012. évi törvény szabályozza. Eszerint az, aki lakott területen, egy ottani épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, továbbá tömegközlekedési eszközön, természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, mások nyugalmát zavarja, szabálysértést követ el.

– A csendháborítást a szabálysértési törvény határozza meg. Szabálysértésnek számít az indokolatlan, mások nyugalmát zavaró, zajjal járó tevékenység – kaptuk válaszként a Fejér Megyei Kormányhivatal illetékeseitől, akik azt is kiemelték, hogy a csendháborítás megállapítására és ellenőrzésére – a törvény szerint – a rendőrség és a közterület-felügyelet jogosult.

Arról, hogy a társasházakban mi a szabály, és hogy van-e különbség a nyári és a szezonon kívüli rendezvények között, a keddi Fejér Megyei Hírlapban olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!