Hírek

2016.12.06. 21:20

Mikulás napja - Rénszarvas etetés és villámcsődület

Székesfehérvár - Most már biztos: a Mikulás mindent tud. Hogy ezt én honnan veszem? Találkoztam vele a városháza előtti téren.

Gábor Gina

Hozzám hajolt, és azt firtatta: „Jó voltál-e?” Én bizonytalanul bólintottam - hiszen körben a gyerekek minket figyeltek -, és visszakérdeztem: „Mikulás, szerinted jó voltam?” Ő így válaszolt: „Megtudod, ha a köpenyem mandzsettájába nyúlsz.” És valóban! A Mikulás kabátjának ujjából nem virgácsot, hanem finom szaloncukrot bűvöltem elő - jutalmul. Ez felbátorította gyerekeket is...

Kicsik és nagyok is örültek a Mikulásnak a Városház téren  Fotó: Koppán Viktor

Kiderült, hogy a Városház térre kedden csupa jó gyerek jött el: mindenki kapott szaloncukrot. Akadtak ugyan gyerekek, akik először kicsit megszeppenve énekeltek vagy szavaltak a nagyszakállúnak. Ám a nagyobbak idővel nekibátorodtak: egy krampusz és egy manó segített a vállalkozó kedvűeknek kapcsolatba kerülni az angyallal, aki a városházán teljesített szolgálatot. A térről egy nagy színes telefonkagyló bevetésével beszélhettek a gyerekek az angyallal, akit a fényfüzérekkel feldíszített ablakban mi is láthattunk, amint belebeszél a nagy, piros telefonkagylóba.

A gyerekek felajánlhattak egy-egy jócselekedetet, de cserébe kérhettek is. Efféle fogadalmak hangzottak el: Soha többet nem beszélek csúnyán a testvéremmel. Vagy: Egész évben jó leszek - ez talán betartható, hisz néhány hét van hátra. Ki-ki jókívánságot küldött, de volt, aki verset kért a nagymamájának. Két hóember az ügyességi játékokhoz invitálta a gyerekeket, de a rénszarvast is lehetett etetni. A Szabad Színház tagjai igazán jó hangulatot teremtettek, a Kákics zenészei pedig muzsikáltak, hogy táncra perdülhessen, aki a hidegben átfagyott.

A Városház téren a Székesfehérvári Diáktanács a Megadance Táncstúdióval közösen Mikulás-sapkás flashmobbal lepte meg a sétálókat (Fotó: Simon Erika)

A Városház téren kedden a Székesfehérvári Diáktanács is Mikulás-sapkás flashmobbal lepte meg a sétálókat: a Megadance Táncstúdióval közösen adtak elő egy táncot, s óriási, jókívánságokat tartalmazó képeslapot helyeztek el a karácsonyfa alatt. Nagy Boglárka, a diáktanács elnöke és Mészáros Attila alpolgármester elmondta: a diáktanács december 10-én a Hiemer-házban adventi napot rendez, délelőtt közös kézműveskedéssel, társasjátékkal, délután pedig városismereti vetélkedővel. A Belvárosi 7 próbára várják 3-4 tagú, felső tagozatos és középiskolás csapatok jelentkezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!