A katonákat ünnepelték Székesfehérváron

2017. május 19., 19:50 szerző: Laci Patrícia fotós: Molnár Artúr
komment
SZÉKESFEHÉRVÁR - A Magyar Honvédelem Napja, illetve az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megalakulásának 10. évfordulója alkalmából rendezvényeket tartottak pénteken a városban. A reggeli órákban ünnepi állománygyűlést tartottak a Zámolyi úti összhaderőnemi parancsnokságon
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az Összhaderőnemi Parancsnokság ünnepi állománygyűlésén köszöntőt mondott Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes, Fehérvár önkormányzata részéről pedig Brájer Éva alpolgármester volt jelen.

Reggel az összhaderőnemi parancsnokságon az ünnepi állománygyűléssel kezdődtek a "katonai nap" eseményei Fotó: Molnár Artúr

Délután a plaza előtti téren szervezték a Fehérvár katonái rendezvényt, melynek célja, hogy felkeltsék a katonai pálya iránti érdeklődést, támogassák a fiatalok hazafiasságra való nevelését. Az eseményen beszédet mondott Cser-Palkovics András polgármester, aki kiemelte, a rendezvény illeszkedik Fehérvár hagyományaihoz, a város nemcsak a múltban volt katonaváros, hanem a jelenben is az. A 10 éves MH Összhaderőnemi Parancsnokság személyi állománya nevében Huszár János vezérőrnagy mondott köszöntőt. Vargha Tamás pedig meghirdette a "Mind egy szálig" jótékonysági és kulturális programsorozatot, a kezdeményezés célja, hogy segítséget nyújtsanak a háborúkban hősi halált halt katonák özvegyeinek, családjainak, s támogassák Fehérvár katonai emlékhelyeinek ápolását. Idén egy II. világháborús emlékművet állítanak fel a Szent Sebestyén-templom előtti téren.

Az adományokat több helyszínen gyűjtik: május 20-28-a között 16.00-tól 18.00 óráig, a Városház téren május 27-28-án 16.00-tól 18.00 óráig, míg a Hősök terén május 28-án 10.00-től 12.00 óráig várják a támogatókat.


A Hazámat szolgálom iskolai verseny eredményét is kihirdették, az első helyen az Árpád szakgimnázium 'Békehadtest' csapata végzett.

Laci Patrícia

2017. május 19., 19:50 szerző: Laci Patrícia fotós: Molnár Artúr

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...