Hírek

2017.05.19. 16:50

A katonákat ünnepelték Székesfehérváron

SZÉKESFEHÉRVÁR - A Magyar Honvédelem Napja, illetve az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megalakulásának 10. évfordulója alkalmából rendezvényeket tartottak pénteken a városban. A reggeli órákban ünnepi állománygyűlést tartottak a Zámolyi úti összhaderőnemi parancsnokságon

Laci Patrícia

Az Összhaderőnemi Parancsnokság ünnepi állománygyűlésén köszöntőt mondott Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes, Fehérvár önkormányzata részéről pedig Brájer Éva alpolgármester volt jelen.

Reggel az összhaderőnemi parancsnokságon az ünnepi állománygyűléssel kezdődtek a "katonai nap" eseményei Fotó: Molnár Artúr

Délután a plaza előtti téren szervezték a Fehérvár katonái rendezvényt, melynek célja, hogy felkeltsék a katonai pálya iránti érdeklődést, támogassák a fiatalok hazafiasságra való nevelését. Az eseményen beszédet mondott Cser-Palkovics András polgármester, aki kiemelte, a rendezvény illeszkedik Fehérvár hagyományaihoz, a város nemcsak a múltban volt katonaváros, hanem a jelenben is az. A 10 éves MH Összhaderőnemi Parancsnokság személyi állománya nevében Huszár János vezérőrnagy mondott köszöntőt. Vargha Tamás pedig meghirdette a "Mind egy szálig" jótékonysági és kulturális programsorozatot, a kezdeményezés célja, hogy segítséget nyújtsanak a háborúkban hősi halált halt katonák özvegyeinek, családjainak, s támogassák Fehérvár katonai emlékhelyeinek ápolását. Idén egy II. világháborús emlékművet állítanak fel a Szent Sebestyén-templom előtti téren.

Az adományokat több helyszínen gyűjtik: május 20-28-a között 16.00-tól 18.00 óráig, a Városház téren május 27-28-án 16.00-tól 18.00 óráig, míg a Hősök terén május 28-án 10.00-től 12.00 óráig várják a támogatókat.


A Hazámat szolgálom iskolai verseny eredményét is kihirdették, az első helyen az Árpád szakgimnázium 'Békehadtest' csapata végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!