Hírek

2017.06.15. 19:00

Mindenhol alkalmas a strand a fürdőzésre a Velencei-tó mentén

FEJÉR MEGYE Kirobbant a nyár, zsivajjal, családokkal telt meg a Velencei-tó minden strandja. Jó hír, hogy a kijelölt fürdőhelyek mindegyikében nyugodtan pancsolhatunk!

S. Töttő Rita

Csütörtökön még 23 fokos volt a víz a Velencei-tónál, ami már igazán alkalmas a fürdőzésre. Az elkövetkezendő napokban - persze pont szombatra és vasárnapra csúcsosodva ki - kicsit csökken a hőmérséklet, így várhatóan a víz hőfoka is, mégis igazán kellemes klímával köszönt ránk a nyári szünet.

A képünkön látható német család is a Velencei-tavat választotta, hogy kiélvezzék ezeket a forró, nyári napokat Fotó: Koppán Viktor

A természetes vizek kedvelőinek nincs okuk az aggodalomra: a Velencei-tó használati engedéllyel rendelkező strandjai minden szempontból felkészültek a vendégek fogadására. A víznek nemcsak a hőfoka, de a minősége sem adhat okot a panaszra - derült ki a kormányhivatal jelentéséből. Vizsgálták Agárdon a Park Kemping strandját („jó" minősítés), a VVSI-t („besorolás alatt"), a Napsugár strandot („kiváló"), valamint a TINI szabadstrandot („besorolás alatt"). Gárdonyban a Sport-Beach-et („kiváló"), a Panoráma partszakaszt („besorolás alatt") és a gárdonyfürdői TóParty Rendezvénystrandot („kiváló"). Velencén a Velence Resort & Spa strandot („kiváló"), a Velence Korzó szabad strandját („kiváló"), a Tóbíró strandot („kiváló"), a Drótszamár Kemping-strandot („kiváló") és az Északi strandot („kiváló") is.

A dunaújvárosi hivatalhoz tartozó Duna Holtágon egy természetes fürdőhelyre nyújtottak be kérelmet fürdővízhasználat engedélyezésére. A Szalki-sziget szabadstrand jó minősítést kapott.

A HATÓSÁG FOGADJA AZ ÉSZREVÉTELEKET

A hatóság négy osztályzatot adhat: kifogásolt, tűrhető, jó és kiváló.

A vizsgáló laboratórium a Fekál Enterococcus, Escherichia coli baktériumok és a klorofill-a jelenlétéről tájékozódik. A klorofill-a-tartalom az esetlegesen jelenlévő algák kimutatására szolgál.

A Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya vizsgálja a vizek minőségét, sőt, fogadja a további ellenőrzésekkel kapcsolatos javaslatokat, észrevételeket is. A Velencei-tavi természetes fürdőhelyek esetében itt lehet észrevételt tenni: Székesfehérvári Járási Hivatal Hatósági Főosztály Népegészségügyi Osztály (8000 Székesfehérvár, Mátyás király krt. 13. Tel.: 06-22/511-720; 22/314-090.) Varga Erika osztályvezető, járási tisztifőorvos, Konkoly Szilvia közegészségügyi-járványügyi szakügyintéző ([email protected])

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!