Hírek

2017.05.05. 19:35

Bolondballagás - jó hangulattal, humorral töltötték meg az esős belvárost

SZÉKESFEHÉRVÁR A kitartás meghozta gyümölcsét: a tegnapi bolondballagáson minden, produkciót bemutató osztály 25 ezer forint támogatást kapott a bankettjéhez.

Szanyi-Nagy Judit

Az eső sem mosta el a jó hangulatot a tegnapi bolondballagáson. Ennek eredményeként pedig minden osztály elnyerte jutalmát.Az esőmentesen induló bolondballagás hamar rendhagyóvá vált, amikor a műsorszámok vége felé elkezdett szakadni az eső: elúszott a hangosítás, a technika - és persze a produkciókat bemutató osztályok is.

Természetesen a bolondozás, a vidámság és a jó hangulat a rossz idő ellenére is kitartott. A felvonuló osztályok kiabáltak, énekeltek, táncoltak, nem szegte kedvüket az eső, sőt, az sem, hogy az utolsó néhány műsorszámot a Zichy ligetnél felállított szabadtéri színpad helyett a Vörösmarty Színház előterében kellett bemutatniuk az erre vállalkozó diákoknak. Tekintettel a rendkívüli helyzetre és az így is megmaradt emelkedett hangulatra, a zsűri végül úgy döntött, hogy a 100 ezer forintot jutalmul kapó egyedüli győztes helyett minden jelenlévő osztálynak 25 ezer forinttal támogatják az érettségi bankettjét. A döntést hatalmas ováció fogadta.

- Ez egy rendkívüli bolondballagás volt, biztosan hosszú ideig emlékezni fogunk majd rá - mondta Cser-Palkovics András polgármester.

Viszonylag régi hagyomány a bolondballagás Székesfehérváron. - Zsűritagként úgy láttam, a fiatalok ügyesek, kreatívak voltak, a jó ízlést betartva vicces, humoros előadásokat láthattunk - értékelt Cser-Palkovics András polgármester. És valóban: láthattunk kínai sárkányt, lakodalmat, rockereket, hippiket, és táncolhattunk a 80-as évek aerobicjára is. Az eső senkinek sem szegte kedvét, és amikor már a hangosítás is elúszott, a Vörösmarty Színház előcsarnokában egy magnetofon segítségével tombolt tovább a diáktömeg.

Az egyik csapat nem csak a - szó szerinti - színességével tűnt ki: amikor megtudták, hogy ők következnek, lelkesen tapsoltak, ujjongtak,
a színházban pedig - hangosítás híján - azt is felajánlották, hogy énekelnek a többi csapat produkciójánál, ezzel is biztosítva a megfelelő hangerőt. Ők a Deák Ferenc szakközépiskola 12.A osztályos tanulói voltak. - Valamelyest bennünket jelképeznek a minionok: mi is egy bolondos, szerethető osztály vagyunk - mondja a közösség egyik tagja, Bakonyi Borbála, s hozzáteszi: - Nem véletlenül szerepelt az osztályfőnökünk is a táncos produkcióban: ő mindenben támogat bennünket.

Azért többen úgy búcsúztak: remélik, a mai ballagáson napsütésben találkoznak.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!