Hírek

2017.06.26. 10:11

Mire figyeljünk használtautó-vásárlásnál?

Az ördög sosem alszik – és ez az állítás igaz a használt autók vásárlásakor is. Most – szakember segítségével – megmutatjuk, mire érdemes figyelni, ha úgy döntünk, nem újonnan vásárolunk személygépjárművet.

Szanyi-Nagy Judit

Mennyire biztonságosak a kereskedések? Megbízható az internet? Vagy egy jó ismerőstől érdemes leginkább használt autót venni? Számtalan kérdés és lehetőség van. Szalai Viktor, az egyik székesfehérvári kereskedő úgy tartja, általánosságban elmondható, hogy sok a rosszhiszemű eladó. Éppen ezért akár kereskedésben, akár magánszemélytől veszünk autót, legyünk óvatosak. Sajnos már az autó átíratásakor is érhetnek bennünket kellemetlen meglepetések, ha valamilyen elhallgatott terhelés van a járművön. Ha bármi gyanúsat észlelünk, például nem a forgalmiban szereplő tulajdonos árulja az autót, akkor álljunk tovább, vagy ragaszkodjunk ahhoz, hogy az eladóval együtt bemenjünk az okmányirodába leinformálni a járművet, a tulajdonost, vagy kérjünk ehhez meghatalmazást – tanácsolja a kereskedő.

Szalai Viktor szakértő Fotó: Molnár Artúr

 

Részletek a hétfőn megjelent Fejér Megyei Hírlap Nyár mellékletében olvashatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!