Hírek

2017.03.09. 22:27

Mit is jelent a tűzgyújtási tilalom? - A jegyző szava a döntő

A földművelésügyi miniszter által elrendelt tűzgyújtási tilalom a külterületekre (erdők, útmenti fásítások, tűzrakó helyek) vonatkozik.

Fejér Megyei Hírlap

Tehát a belterületi lakóingatlanok kertjeiben, ha a helyi önkormányzati rendelet, a jegyző lehetőséget biztosít rá, lehetőség van a kijelölt időszakban égetni - pontosította tegnapi cikkünket a katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Amint Farkas-Bozsik Gábor megyei katasztrófavédelmi szóvivő hangsúlyozta, a földművelésügyi miniszter által elrendelt, jelenleg is érvényben lévő tűzgyújtási tilalom az alábbi területekre vonatkozik: erdők, fásítások, azok szélétől számított 200 méteres területen belül a kijelölt tűzrakó helyek is ide tartoznak.

Ezen túl a közút- és vasút menti fásítások, ide értve a parlag és gazégetést is.Tehát belterületi lakóingatlanok kertjeiben, ha a helyi önkormányzati rendelet lehetőséget biztosít rá, valamint külterületen a tűzvédelmi hatóság által kiadott irányított égetésre vonatkozó engedély birtokában lehet száraz növényi hulladékot égetni.

Természetesen ekkor is csak a tűzgyújtás szabályainak betartásával, valamint ha az érintett terület nem esik az előbb felsoroltak valamelyikébe. Fehérváron a jegyző határozza majd meg áprilisban azt az egy hetet, amikor szabad kerti hulladékot, avart égetni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!