Hírek

2017.04.18. 10:22

Mór rendezheti meg a megye legnagyobb ünnepét

Egy nemrég létrejött megállapodás értelmében idén Mór rendezheti meg a megye legnagyobb ünnepét: a 19. Móri Szent György-heti Vigasságok keretében április 29-én a kisváros ad otthont a 2017-es megyenapnak is.

Kocsis Noémi

Kiemelt rendezvénye lesz a vigasságoknak a megyenap, számolt be a részletekről kedden délelőtt a Megyeházán Törő Gábor országgyűlési képviselő, Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke, valamint Fenyves Péter, Mór polgármestere. Molnár Krisztián elmondta: a hagyományoknak megfelelően a megyenapon adják át több kategóriában a legkiválóbbak kitüntetéseit, a 29-i ünnepi közgyűlésen elismerik többek között a kultúra, a gazdasági élet, a tudomány, a sport területén kiemelkedőket nyújtók munkáját.

Fenyves Péter kiemelte, sok éves egyeztetés után vendégelőadójuk lesz például a Móron született Krausz Ferenc fizikus kutató. Az egész országból várnak csapatokat az idei főzőversenyre, amelyen ezúttal borral készült ételekkel lehet indulni, s maga az öt napos rendezvény-sorozat is nemzetközinek ígérkezik, mert a delegációk tagjaiként több határon túlról érkezőre számítanak. Az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó eseményre, a sportnapra máris kn. 700 nevezést regisztráltak, de lesznek nagyzenekari koncertek, gyermekprogramok és mint a móri polgármester hozzátette: a biztonsági intézkedések területén is kiemelt intézkedéseket hoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!