Hírek

2015.10.29. 12:22

Most már biztos: Fejér megyében hét helyen lesz új "szupertraffipax"

Úgy tűnik, teljesen helytállóak voltak a szerkesztőségünkbe érkezett lakossági információk arról, hogy Fejér megye mely részein telepítik az új Komplex Ellenőrzési Pontokat. A rendőrség honlapján ugyanis most megjelent információk szerint négy megyében, Fejér, Pest, Komárom-Esztergom és Nógrád megyében, valamint a fővárosi autópálya-szakaszokon már bizonyosan nem változik az utóbbi berendezések telepítési helyszíne, magyarul, már elkészült az összes új ellenőrzési pont.

Házi Péter

A témával foglalkozó korábbi cikkünkhöz érkezett hozzászólások alapján is látható volt, hogy nem egyértelmű a lakossá számára, hogy az út fölé belógó oszlopokra szerelt kameráknak mi is pontosan a funkciója: többek szerint csak az útdíjrendszerhez kapcsolódnak és traffipaxként nem működnek. A police.hu honlapon megjelent információ alapján most már biztosan mondhatjuk, hogy az olvasóink segítségével megtalált ellenőrzési pontok mindegyike képes lesz a sebességellenőrzésre is. (A sebességmérés lehetőségét egyébként a kameraoszlopok előtt mindkét irányból "Traffic control" feliratú táblákkal kell jelezni, ha ilyet látunk, könnyen belefuthatunk a traffipax funkcióba.

Fotó: Molnár Artúr

Fejér megyében tehát hivatalosan hét helyszínen működnek majd a már látható kamerák: A 81-es úton, a sörédi bekötőútnál (18+174 kilométerszelvény), a 7-es úton Baracskánál, a 37+365 kilométerszelvénynél, ugyancsak a 7-es úton, Székesfehérvárnál (65+818), az M7-es autópályán a Székesfehérvár melletti szakaszon (jobb pálya: 60+064, bal pálya: 60+090). A 63-as úton Abánál is érdemes vigyázni (75+023 kilométerszelvény), amiként Enying-Balatonbozsokon (64-es út 35+449-es szelvénye) és Dunaújvárosban (6-os út 75+747 kilométerszelvény)  sem érdemes száguldozni.

A rendőrségi magazin információja szerint a közúti halálesetek és sérülések számának csökkentése érdekében létesülő rendszer rögzített kamerái üzemszerűen még nem működnek. Korábban a feol kérdésére, miszerint mikor állnak munkába a "szupertraffipaxok), az országos rendőefőkapitányság azt közült, erről időben tájékoztatni fogják a lakosságot. Nem lennénke meeglepve, ha a jövő év elejétől már élesben működne a rendszer, a kamerák alkalmasak forgalomszámlálásra, rendszámfelismerésre, a torlódások érszrevételére és azt is "észerevszik", ha nincs bekötve a biztonsági övünk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!