Hírek

2015.04.16. 17:44

Áprilisban rendszerint megnő a motorbalesetek száma

Székesfehérvár - Nem kellett sokáig várni, hogy a motoros szezon kezdetével hírt kapjunk az első sérüléses, valamint halálos kimenetelű balesetekről. A száguldozó motorosok legújabb rémét már bevetette a rendőrség.

S. Töttő Rita

Akármilyen jó idő is van már, az aszfalt hőmérséklete messze nem ideális ahhoz, hogy a garázsokból előkerült motorokkal csúcsokat döntögessenek a vezetők. A motoros szezon kezdetével azonban előkerülnek a kezdők és a téli leállás miatt gyakorlatból kiesett sofőrök, akik komoly veszélyt jelentenek a közúti közlekedésben résztvevők számára. Főleg, ha elővigyázatlanok, túlteng bennük az adrenalin és a gyorsaság szeretete. Nem kellett sokat várni, a tél elköszöntével már hallhattuk a híreket az első motoros balesetekről: Február végén Esztergomban történt egy halálos motorbaleset, április elején pedig Polgárdiban sérült meg egy motoros. A statisztikák szerint várhatjuk, hogy áprilisban megszaporodnak a motorosbalesetek, amelyekben azonban nem csak a kétkeréken száguldozók sérülnek meg.

A nagy és erős motorok veszélyesek is lehetnek, ha túllépik a megengedett sebességet
Fotó: Koppán Viktor

Ám a rendőrség is felkészült - árulta el a feol.hu-nak Kovács László rendőr-főhadnagy, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Forgalom ellenőrző alosztályának vezetője. Az idén beélesített új traffipaxokkal ugyanis azoknak a trükkös motorosoknak a nagy része is lefülelhető, akik például a rendszámtábláikat torzítják el az azonosítás elkerülése érdekében. Lényegesen jobb felbontású és gyorsabb, több képet készítő gépek ezek, amelyeknek már a rendszám töredéke is elég. A városi vagányok persze továbbra is próbálkoznak: egykerekűznek a belvárosban, kihúzatják a motort a hosszabb útszakaszokon, vagy éppen bőgetik a gépet. A Balatoni, a Kadocsai úton, a Szent Flórián körúton és az elkerülőkön várhatóan nem ússzuk meg idén sem a motorosok remekbeszabott manővereit, kitöréseit. A motoros gyorshajtókat ugyanis a rendőrség is csak akkor tudja azonosítani, ha a hátsó rendszámtáblát látja.a rendszer Ha egyiket sem, és nincs a traffipaxozón kívül másik csapat, aki megállítsa a renitens száguldozót, akkor annak bottal üthetik a nyomát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!