Hírek

2014.07.12. 14:31

Motoros találkozó Fekete Sas-módra

Polgárdi - A gépész urak motorblokkot hangoltak, a harci szekér elé vad lóerőket fogtak, a lányok rúdtánccal és sztriptízzel varázsoltak, ezerrel szólt a rock.

V. Varga József

A sátor alatt Norbert (b), Krisztián, Eszter, Zsolt, István és megint István - no meg a Honda CBF

Németh Róbert nem árulta el retró motorja típusát. Az 1972-es járgány olasznak tűnik, némi amerikai beütéssel. Lazán csak Hoffer bácsinak szólítja. Egy méretes Yamahán Pakó Zoltán is befutott St. Pöltenből, Kürti Róbert és párja, Ingrid a Suzukira tette le a nagyesküt. Mihályi Norbert és társai a sátor alatt találtak menedéket a gépeknek, a Honda CBF mellett kaptam lencsevégre a kompániát. Szőllősi Pepe fergeteges streetfighter betyárshow-t prezentált.

A Fekete Sas Motoros Nemzetség jubileumi, 20. motoros találkozója a hét végén zúzott Polgárdiban, a volt szovjet laktanya egykori alakuló terén. A húsz esztendő magáért beszél - hangsúlyozta Krupa László, a nemzetség elnöke és Polácska Marcsi alelnök. A régi motorosok hagyománytisztelőek, a programok a jól bevált receptet követték: vasak, rock és buli. A késő esti, éjbe nyúló koncerteken a húrok közé csapott a Fall in December, az Ohrana, az Effekt, a Mesterséges Érzelem, a Zorall, a Blues Company, a The Gain Music, a P. Mobil és a Pokolgép!

A szombati motoros felvonulás mindent vitt, csak kapkodtuk a fejünket. Milyen hangosak - jegyezte meg egy nézelődő hölgy. És még milyen sokáig - mormolta a bajusza alatt félhangosan a párja.

Az eső néha bezavart ezekben a napokban, de ráolvasással és indiántánccal űzték el. Nem törtünk meg - idézte Hemingway-t némileg módosítva sztoikus nyugalommal a pultot támasztó őszülő, bőrmellényes fazon. Benzingőz és motorhang. Sörök, haverok, szegecsek. A metált bírod? Mármint fényezésben?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!