Hírek

2014.12.22. 10:15

4 fekete kutya volt a sorsára hagyva az autók mellett a 61-esen

Újabb csomag sorsára hagyott kiskutyát találtak az út szélén a megyében. A 61-es főút mentén rakták ki őket. Két fiatal állt meg megnézni, mi van a dobozban...

S. Töttő Rita

Bevásárolni indultunk Székesfehérvárra, amikor az út mentén egy kartondobozra lettünk figyelmesek, ami furcsán mozgott mesélte a hölgy, akivel az eset történt múlt hét közepén. A dobozba belenézve aztán négy csillogószemű, koromfekete kiskutya nézett vissza rá. A fiatalok úgy döntöttek, nem hagyják sorsukra a kölyköket, mert akár még az úttestre is kitáncolhatták volna magukat a dobozzal együtt.

- Hazavittük és megetettük őket - árulja el már a Herosz Takarodó úti menhelyén, ahol némi adminisztráció után át is vették az állatokat.

A Herosz menhelyén várják a kutyák, hogy új gazdára leljenek

Az egyik dolgozó megjegyezte: reméljük, karácsonyig már nem lesz több ilyen kidobott kiskutya csomag ő vélhetően az optimista állatvédők táborát erősíti, pedig sajnos sosem lehet tudni, mikor kell újabb kölyköket menteni. A kiskutyák egyébként meglepően jó állapotban voltak, jóltápláltak, egészséges szőrűek. Két szuka és két kan kutyus, akik örülhetnek, hogy a két fiatal pont idejében indult útnak és autózott a 61-es úton. S mindamellett nem mentek el érzéketlenül a furcsa doboz mellett, hanem megálltak, és megnézték, mit rejt.

Hasonló eset egyébként épp másfél hete történt a megyeszékhelyen, ahol a kórház közelében lévő buszmegállóba raktak ki egy ketrecnyi kiskutyát, egy cetli kíséretében, hogy elvihetők, egyébként pedig menhelyre kerülnek.

A levélíró hozzáfűzte azt is: ő éppen vizsgálaton van. Akkora Fema Állatvédő Egyesülethez kerültek a kicsik. A szervezet elkezdte keresni a szemtanúkat, akik láthatták, ki tette ki őket. A keresés eredményes is volt, mégpedig a közösségi hálónak köszönhetően, ahol jelentkezett az eredeti gazdi. Bíró Zsolt elmondta: sokféle érvet felsorakoztatott a kutyák eredeti gazdája tettére, ám arról nem esett szó, miért kellett egyáltalán megszületnie a felesleges szaporulatnak.

Az ügyben egyébként feljelentést is tettek az állatvédők, így a további magyarázkodás meghallgatását már átengedték a rendőrségnek.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!