Hírek

2015.05.27. 17:36

Nemet mondanak az alkoholra, kábítószerre és a dohányzásra

Székesfehérvár - A május 31-i Dohányzásmentes Világnaphoz kapcsolódva fotókiállítás nyílt a buszpályaudvar várójában.

Tribolt Lajos

- Nehéz feladat volt. Hiszen egyetlen képben kellett elmondani az üzenetet - mondta megnyitójában Petrin László, a megyei kormányhivatal főigazgatója  a Mutasd meg, te hogy mondasz nemet fotókiállításon. A pályázat célja az volt, hogy a fotókon keresztül hívják fel a figyelmet az alkohol, a kábítószer és a dohányzás elutasítására. A kormányhivatal népegészségügyi főosztálya által kiírt pályázatot több civilszervezet és a KNYKK is támogatta. A Székesfehérvár Egészségügyi Ellátásáért Alapítvány például a díjakat biztosította.

Petrin László kiemelte, a kiállításnak helyet adó váró azért is jó hely, mert így a fiatalok nem csak saját kortársaiknak üzenhetnek, hanem a felnőtteknek is. Az alkotóknak azt mondta, hogy a tömegből előre léptek egy sort, tanúságot tettek a józan ész mellett.

A főigazgató a nemet mondás művészetének nevezte, hogy egy képbe sűrítve tegyenek hitet a káros szerek fogyasztására. Kiemelte, hogy elkötelezett, hiteles tanárokra van szükség, akik segítenek eligazodni ebben a világban. Abban, ahol eluralkodni látszik a rossz szabadság, amely a tradíciók, hagyományok felhagyására buzdít.

Különdíjas lett a Pillangós fotóval a Munkácsy iskola csapata: Sebestyén Zoé, Hézl Fanni, Dorka Ármin, Ekler Marcell és Illés Hanna, felkészítőjük Szolnoki Szabolcs. A díjat a Wichern Alapítvány tranzit szolgálatának munkatársa adta át.

Harmadik díjat vehettek át a Pipás fotóért a Németh László iskola tanulói: Gallos Dominika és Rideg Dominik, felkészítő tanáruk Varga Anikó. A díjat Almási Ferenc járási tisztifőorvos adta át.

Második díjat kapott a Koponyás képért Horváth Csongor és Székely Kolos Mátyás a Munkácsy iskolából. A díjat Molnár Tamás székesfehérvári ifjúságért felelős városi tanácsnok adta át. Az első helyezett szintén a Munkácsy iskolából Burcsik Dávid lett, felkészítője Szolnoki Szabolcs volt. A fotók június 12-ig tekinthetők meg a várócsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!