Hírek

2015.11.20. 12:04

Nagy Máté most először statisztált filmben: egy magyar tizedes „bőrébe” bújhatott

A velencei Nagy Máté a kamera mindkét oldalán otthonosan mozog: fotós és modell is, aki most az Anyám és más futóbolondok a családból című magyar filmben statisztaként is kipróbálta magát. A premier előtt figyelmeztette a nézőket: ha a barátnője hangos ujjongásba kezd, ne ijedjenek meg.

Buthy Lilla

Nagy Máté a forgatás szünetében: most debütáló statisztaként nagyon örült, hogy egy magyar tizedes „bőrébe” bújhatott

Nagy Máté imádja a történelmet, mindig jó volt belőle, ezért is örült különösen annak, hogy az 1900-as évek legelejétől az ezredfordulóig, négy generáció sorsát felölelő filmben tizedes lehetett, és korabeli mundért ölthetett magára. Elmondta, az pedig külön nagy boldogság volt, hogy ez éppen egy magyar és nem fritz vagy ruszki egyenruha volt.

– Meg egyébként is – fűzi hozzá – minden fiú álma, hogy egyszer katona lehessen, meg rendőr vagy asztronauta. Most az egyiket kipipálhatja. Ki tudja mi sülhet ki ebből alapon ment el élete első, de talán nem utolsó filmjének vasárnapi forgatására, ahova egy ügynökség hívta be.

– Budapest egyik macskaköves kereszteződésében forgattunk hosszú órákig. Füstgéppel illusztrálták a világháborús állapotokat, mindent füst borított. Arra járt egy villamos is, az utasok csak annyit láttak, hogy egy csapzott, összekoszolt arcú egyenruhás katona bukkan fel  a „ködből”. Úgy néztek rám, mintha valami filmsztár lennék. Többen integettek és le is fényképeztek – osztja meg velem mosolyogva a forgatáshoz kapcsolódó egyik legkedvesebb élményét. Nagyon élvezte, hogy sokszor az egyik főszereplőhöz, Gáspár Tiborhoz hasonló elbánásban részesült, kávét kapott, és még dicséretet is. A rendező, Fekete Ibolya nagyon elégedett volt Mátéval, szerinte tehetséges, és nagyon jó karakterszínész válna belőle. Jól állna neki a „rosszfiús” szívtipró szerep, de a most debütáló statisztánk szerényen megvédte a színész szakmát. A filmben maradt egy hosszabb jelenete is, a premieren sem ő, sem a barátnője nem tudta leplezni az őszinte örömét. De éppen ezért már – egy büszke félmosoly kíséretében– jó előre figyelmeztették a többi nézőt, itt bizony a film egyes pontjain sikongatás lesz, ne lepődjenek meg.

– Emi, a barátnőm igazi „húúú” -lány, hangot ad a lelkesedésének – nevet fel Máté. Lélegzetvisszafojtva várta már, hogy felbukkanjak a filmvásznon, büszke rám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!