Hírek

2017.04.06. 20:28

Sorban állás a postán: hat üzlethelyiség cseréje lenne indokolt

Székesfehérváron több postahelyiség is kinőtte magát: az odajáróknak hosszú sorokat kell leküzdeniük azért, hogy "időben" sorra kerüljenek.

Szanyi-Nagy Judit

Úgy tűnik, a Budai út 82. szám alatt található posta problémája megoldódik azzal, hogy - az önkormányzat segítségével - új helyre, a Budai út 68. számra költözik. Ez a helyiség, pontosabban az ottlakók még a szerencsésebbek közé tartoznak, hiszen a Magyar Posta Zrt. tájékoztatása szerint még további öt helyi posta ügyfél- és kezelőtere nem illeszkedik az átlagos ügyfélforgalomhoz. - A postának helyet adó ingatlan adottságai az ügyfélkapcsolati munkahelyek számának növelését nem teszik lehetővé, ezért terveink között szerepel a posta áthelyezése egy erre megfelelő, nagyobb alapterületű épületbe, ahol több ügyfélkapcsolati munkahely kialakítására nyílik lehetőség - válaszolták megkeresésünkre a Magyar Posta Zrt. Társasági Kommunikációs Osztályának illetékesei, s az is kiderült: - A költözés részleteinek egyeztetése folyamatban van, a beruházás megkezdése, továbbá az átköltözés időpontja egyelőre nem ismert.

Sokan járnak a Budai út 82. szám alatt található postára: a Lövölde útról, a Budai út elejéről, a Géza utcából és a Széna térről is érkeznek ügyfelek, akiknek a kis helyiség miatt akár még a rossz időben is kint kell várakozniuk
Fotó: FMH-Archív

A postánál arra is rákérdeztünk, van-e előírás arra vonatkozóan, mekkora méretű legyen egy postahelyiség, illetve felmérés, hogy a tervezett helyiséget előreláthatólag mennyien fogják használni, de a kérdésekre ezidáig nem kaptunk választ, ahogyan arra sem, melyik a további öt, érintett posta.

Felkerestük Horváth Miklósné önkormányzati képviselőt is, aki elmondta: - Egyéves huzavona után tavaly szeptemberben, a polgármester segítségével végül kiírtunk egy pályázatot, amely egy, a jelenleginél több mint kétszer nagyobb, 168 négyzetméter területű helyiség bérbeadását tette lehetővé. Erre a posta sikeresen pályázott; februárban pedig úgy prognosztizálták, hogy szeptember végére veszik birtokba a Budai út 68. alatti helyiséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!