Hírek

2017.05.17. 10:55

Nagyik pogácsáit értékelték – a sajtos, bacon-ös, burgonyás is sikert aratott

Székesfehérvár - Gusztusos pogácsák várakoztak elfogyasztásra a Nagyi pogácsája elnevezésű rendezvényen, amelyet nyolcadszor rendeztek meg.

Bokros Judit

A VOKE-ban szerdán délelőtt gyülekeztek a Regionális Gasztronómiai és Kulturális Találkozón résztvevő nyugdíjas klubok tagjai, akik a jóízű beszélgetés mellett a Nagyi pogácsája elnevezésű verseny miatt  érkeztek. Buzsik Lászlóné, a Vörösmarty Mihály Művelődési Ház Vasutas Nyugdíjas Klubjának vezetője elmondta: tulajdonképpen az ország több pontjáról jönnek  ilyenkor nyugdíjasok, idén 15 klub képviselteti magát. A versenyre 1 kiló pogácsával lehet nevezni, ebből pár szemet a zsűrinek adnak, a többit elfogyasztják ebédre, a gulyásleveshez.

A zsűri elnöke, Rácz Jenő szívesen kóstolja az asszonyok sós süteményeit 
Fotó: Koppán Viktor

A találkozó fontos része a műsor, a beszélgetés, utóbbi eltart akár este 6-ig is.

A pogácsaversenyt hárman zsűrizték, egyikük Rácz Jenő volt, akitől megtudtuk: egyebek mellett az íz, az állag alapján értékelnek, és sokszor nincs egyszerű dolguk. Mindig vannak újdonságok, a hölgyek nagyon ügyesek. Az idei versenyt végül az  Istvántelki Nyugdíjas Klubból (Budapest) Dorogi Istvánné krumplis pogácsája nyerte. A 2. és a 3. hely a  fehérvári  vasutas klubé: Kalmár Ferencné sajtos, bacon-ös, burgonyás pogácsája ezüstöt, Krainhoffer Tiborné, snidlinges, szezámmagos, sajtos pogácsája bronz „érmet” érdemelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!