Hírek

2016.05.26. 16:13

"Ne nézzél, mert megöllek!" - Újra otthon a Lövölde utcai pszichiátriai beteg férfi

Kiengedték vagy megszökött a Lövölde utcában lakó pszichiátriai beteg férfi? - ez a kérdés, amire eddig sajnos nem kaptunk pontos válaszokat.

Buthy Lilla

Egy a házban lakó férfi szerkesztőségünket azzal kereste meg május 22-én, hogy a Lövölde utcában lakó pszichiátriai beteg, aki az ott élő lakóközösség életet, mindennapjait megkeserítette, újra otthon van, többen is találkoztak már vele az utcán. Azt is hozzátették, most kevésbé hallják őt, vélhetően azért, mert most előírás szerint szedi a gyógyszereit.

Egy házban lakó asszony viszont azt mesélte, őt életveszélyesen megfenyegette a boltban: "Ne nézzél, mert megöllek!" - idézte a pszichiátriai beteg szavait a hölgy. A férfi anyja próbálta megnyugtatni: "Jajj, ne kezdd megint!" Többen azt is tudni vélik, hogy az anya és a fia hamarosan elköltöznének a Lövölde utcából. A férfit, ahogy arról lapunk beszámolt a Székesfehérvári Rendőrkapitányság súlyos testi sértés kísérlete miatt május 3-án bűnügyi őrizetbe vette, majd az ügyészség indítványozására a járásbíróság elrendelte előzetes letartóztatását, amit az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell letöltenie.

Szerkesztőségünk kereste a napokban Varga Noémit, a Székesfehérvári Járásbíróság sajtószóvivőjét, aki kérdésünkre azt válaszolta, nem tud arról hogy, a gyanúsított kényszergyógykezelését megszüntették volna. Azonban ma ismét jelzést kapott a szerkesztőségünk a szomszédoktól: nincs kérdés, a férfi hazatért.

Válaszok hiányában marad a találgatás: az egyik verzió, hogy a férfi megszökött az IMEI-ből, amire eddig még nem volt példa. A másik forgatókönyv: mivel a kényszerintézkedést elrendelő bíróság végzése nem volt jogerős, vélhetően másodfokon a törvényszék megszüntette a férfi előzetes letartóztatását. Ettől függetlenül az eljárás még természetesen folyamatban van ellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!