Hírek

2014.07.14. 07:47

Négy embert mentettek ki a gárdonyi vízirendőrök a Velencei-tóból

A másodfokú viharjelzésben négy embert mentettek ki a rendőrök a Velencei-tóból vasárnap.

A gárdonyi vízi körzeti megbízottak vasárnap 18 óra előtt néhány perccel a Velencei tavon járőröztek, amikor a Nagytisztás elnevezésű vízterületen egy Kalóz típusú vitorlásra figyeltek fel, amelyet a fokozatosan erősödő szél miatt utasai nem tudtak irányítani. A vízirendőrök a vitorlásban tartózkodó 36 éves hölgyet és 40 éves urat szolgálati hajójukkal a partra vitték.

A vízirendőrök vasárnap 18 óra 20 perckor a Velencei-tó agárdi szakaszán figyeltek fel két férfira, akik a nád közé bújva próbálták kivárni a vihar végét. A budapesti lakosok kajakkal közlekedtek a tavon, azonban az erősödő széllökések és hullámzás miatt nem tudtak biztonságosan a partra jutni, ezért a kétszemélyes kajakot egy sziget partján helyezték el, ők pedig az eső és szél elől a nád közé bújtak. A vízirendőrök a szigeten ragadt 20 és 25 éves férfiakat kajakjaikkal együtt a partra vitté.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!