Hírek

2017.07.03. 09:25

Jubileum operettel, tortával - Negyvenéves a Ráckeresztúri Őszirózsa Nyugdíjas Klub Egyesület

Ráckeresztúr – A Ráckeresztúron elsőként létrejött klub negyven éve működik.

Gajdó Ágnes

Gál Imréné, Juhász Istvánné és Raffer Jánosné szervezésében 1977-ben alakult meg a Ráckeresztúri Őszirózsa Nyugdíjas Klub Egyesület. Rendszeresen járnak színházba, üdüléseket, kirándulásokat szerveznek. Méltányossági nyugdíjemelést, segélyeket intéztek tagjaiknak, önzetlenül segítenek a községben élő beteg, mozgásukban korlátozott időseknek. Az idősek biztonsága érdekében a polgárőrséggel közösen részt vesznek a távfelügyeleti rendszer népszerűsítésében. Fontos számukra a biztonság, az érdekvédelem és egészségmegóvás is. Gyakran látogatják az Ercsi Egészségfejlesztési Iroda programjait, szívesen járnak szűrőnapokra, egészségnapokra is. Az élhetőbb környezet érdekében aktívan bekapcsolódnak az országos és községi szemétgyűjtő és virágosítási akciókba.

Fotó: Gajdó Ágnes

Az egyesület jubileumi rendezvényén iváncsai, besnyői, beloianniszi, tököli, szabadegyházai, ercsi, érdi s természetesen ráckeresztúri vendégek is részt vettek. Kocsis Zsuzsa elnök mécsest gyújtott mindazon klubtagok emlékére, akik már nincsenek közöttünk, majd Dienes Gábor alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. A műsor konferansziéja a mindig üde jelenség, Axt Lászlóné Ibolya elsőként a beloianniszi Maheridu Vaszilikit szólította színpadra, aki népszerű slágereket énekelt. Az adonyi Nosztalgia Duó férfi tagja, Hegedűs József nyolcvanesztendős, sokféle hangszeren muzsikál, többek között zongorán, harmonikán, elektromos szaxofonon és klarinéton. Riszt Annával együtt szórakoztató zenét játszottak a népes közönségnek.

Fotó: Gajdó Ágnes

Az ünnepi délután sztárfellépője, Pohly Boglárka operett-énekesnő tovább fokozta a hangulatot, bevonva a hallgatóságot is az éneklésbe. A fiatal művésznő a 2008-ban alakult European Operett-társulat tagjaként a hungarikumnak számító magyar operettet népszerűsíti, de más műfajokban is jártas. Repertoárján a Cigányszerelem, a Leányvásár, A csárdáskirálynő népszerű betétdalai mellett magyar nóták, pesti slágerek is szerepelnek. Boglárka tehetségét Oszvald Marikáéhoz hasonlítják, s aki hallotta és látta énekes-táncos produkcióját, mindezzel maximálisan egyetért.

Születésnap nem múlhat el felszabadult ünneplés nélkül. Az Őszirózsa-jubileumon Szabó István szolgáltatta a talpalávalót, a vendégek és a táncos lábú klubtagok lelkesen ropták. A vacsorát követően mindenkinek jutott a hatalmas ünnepi tortából. Az egyesület vezetője az idősek világnapján fotókiállításon szeretné bemutatni az elmúlt negyven év történetét, amely újabb lehetőséget teremt a nosztalgiázásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!