Hírek

2016.09.26. 15:55

Megszépült az ercsi tűzoltótorony

Ercsi - A város kellős közepén áll a tűzoltótorony, immár megszépülve. Fotós kollégámmal mi is felmásztunk.

Tribolt Lajos

A település tűzoltótornyát tavaly újították fel, így a belváros egyik ékessége lett. A település ünnepi alkalmain, illetve előzetes egyeztetés alapján látogatható is, Így volt ez az Eötvös-napok alatt, amikor számosan néztek körül fentről.

A felújított torony szép éke a belvárosnak Fotó: Molnár Artúr

Azt gondoltam, néhány fotó nekünk sem ártana, ám ha már a fotóst ráveszem a lépcsőzésre, akkor illik nekem is menni. Nos a torony belülről tulajdonképpen üres, csak egy fából ácsolt lépcső visz fel körben a falak mentén. Az első lépcsőfoknál mindjárt egy felirat, hogy mindenki csak a saját felelősségére másszon fel. Induláskor mindjárt előjött a műszaki képzettség adta racionalitás, így számolni kezdtem a lépcsőfokokat. Három szakasznál is hat-hat fokot számoltam és összesen hét szakasz vitt fel a tetőre. Mint egy négyemeletes ház felsőszintjén lakó, úgy gondoltam, ez úgy két, két és fél emeletnek felel meg. (Apropó, tudják miért vannak nálunk négyemeletes épületek? Az ötemeleteseknél már liftet kellett volna építeni!) Szóval körülnéztünk fentről. A MOL tartályai jól látszanak, az Eötvös-kápolnát eltakarja az erdő. Valamikor nyilván kisebb volt a település és alacsonyabbak a házak, így jobban belátható volt, mint most.

A tűzoltótorony közvetlen közelében álló park felülnézetben ilyennek látszódik

Felmenni egy dolog volt, lejönni már egy másik. Jól fejlett tériszonyom arra késztetett, hogy a medvékhez és a macskafélék többségéhez hasonlóan én is inkább tolatva jöjjek lefelé. Nem volt kis munka, de sikerült. Az előbb leérő fotós kollégám jót derülve csinált néhány képet, de azokat cenzúráztam.

Az Eötvös emlékház és a kápolna mellett a tűzoltótorony is a turisták kedvelt célpontja lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!