Hírek

2016.06.09. 18:15

Falusi postán kevés a pénz

Komoly akadályokba ütközik az, aki kistelepülésen a postán akar 200 ezer forintnál több készpénzt felvenni. Mindeközben a lakossági ügyfelek egy alkalommal legfeljebb éppen eddig az összegig ingyen válthatnak. Érdekes együttállás.

Klecska Ernő

 

- A kistelepüléseken nagy összegűnek minősülnek jellemzően a 200 ezer forintot meghaladó kifizetések, ilyen kifizetést pedig a Posta csak akkor tud biztosítani, ha az ügyfél a készpénz felvételének napját és az összeget, legalább a kifizetést megelőzően két munkanappal a címletigény megjelölésével írásban bejelenti. A bejelentés szempontjából nagy összegűnek minősülő kifizetés, postai szolgáltatóhelyenként eltérő összeghatárát a postai szolgáltatóhelyek kifizetőhelyein a Posta közzéteszi. Az előzetes bejelentés nélküli nagy összegű készpénzfelvételt, kifizetést tárgynapon a postai szolgáltatóhelyek a rendelkezésére álló készpénz és címletek függvényében tudják teljesíteni - tájékoztatott Apáti-Tóth Kata szóvivő.

A Magyar Posta május 5-étől a lakossági ügyfeleknek díjmentessé tette a pénzváltást meghatározott darabszám és értékhatárig.

A lakossági ügyfelek által egy alkalommal legfeljebb 200 ezer forintig, legfeljebb 10 nagycímletű bankjegy (20 és 10 ezer forintos), legfeljebb 30 bankjegyre (10 ezer forintosnál kisebb címletekre) váltása díjmentes. A lakossági ügyfeleknek továbbá maximum 4 ezer forint értékű bankjegy ellenében, legfeljebb 20 (200, illetve 100 forintos) érméig szintén díjmentes a váltás. Ezen értékhatáron és darabszámon felül, illetve nem lakossági ügyfelek számára a Magyar Posta díj ellenében végzi a pénzváltási szolgáltatást - közölte.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!