Hírek

2014.09.10. 19:00

Nem csak a szívet melengeti az ajándékba kapott cserépkályha

Soponya - Mutatós, szép és a téli hidegben jó meleget ad majd a Varga család házában a kedden ajándékba kapott mobil cserépkályha.

Hajnal Csilla

A halvány zöld cserépből rakott kályha már a konyhában áll, amikor megérkezünk. Nem csak, hogy befűti majd a konyhát és a mellette levő szobát, de a tetején főzni is lehet - magyarázza Apagyi Zsolt, a MAT Kerámia Kft. ügyvezetője. Az ő fejéből pattant ki az ötlet: rendezzenek kályhás versenyt, amelyen mobil cserépkályhát kell építeni. Júliusban meg is volt a vetélkedés, a cége adta hozzá az anyagot, az elkészült műveket pedig felajánlották a Vöröskeresztnek: keressenek rászoruló családokat, akiknek ajándékba adhatják a kályhákat. A versenyen húszan vettek részt, így a 19 megyébe és a fővárosba visznek az akció keretében egy-egy szép darabot, hogy a családoknál szolgáljanak majd a téli hidegben.

A megyei Vöröskereszt felvette a kapcsolatot az önkormányzatokkal - meséli Szücsné Szigeti Hedvig igazgató, így jutottak el Vargáékhoz Soponyára. Az akcióban az önkormányzatok is részt vesznek, azt vállalták, hogy egy évre elegendő tűzifával támogatják a családokat.

A vöröskeresztesek a kályha mellé mást is hoztak: Vargáék négy gyermeket nevelnek Botond öt, Patrik 8, Cintia 9, Roland 10 éves , a négy kis csomagot Botondvette át. A kisfiú kíváncsian nézegeti, mit rejtenek a zacskók: ő a játéknak, édesanyja a kályhának örül jobban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!