Hírek

2016.10.19. 16:26

Nem engedték ki a pláza tetőparkolójából: meddig is ingyenes a parkolás?

Székesfehérvár – Olvasónkat nem engedte ki a pláza tetőparkolójának sorompója, pedig amikor néhány perccel korábban ellenőrizte a jegyet az automatánál, a készülék még azt írta ki: nem kell fizetnie, mehet.

Házi Péter

– Egy nagyon jó filmet néztünk meg a plázában. 7 óra 3 perckor kaptuk a parkolóautomatából a jegyet, azért kellett sietnünk, mert ha a kezdés előtt fél órával nem érünk oda, akkor eladják az előre lefoglalt jegyet – mondja Gombaszöginé Renáta, aki a több mint két órás film végeztével (amely előtt még húsz perc reklámot is meg kellett nézniük) abban a hitben volt, hogy egy plusz három óra ingyenes parkolás jár a mozizóknak, így még egy cigarettát is elszívva ment oda a mozgólépcső felső végénél álló jegyautomatához. A gép azt írta ki 22 óra 20 perc táján, hogy minden rendben van, nem kell fizetnie a parkolásért, mehet.

– A moziból sokan jöttek ki, kialakult némi sor, de emlékeim szerint tíz percen belül odaértünk a sorompóhoz, ahol jött a hidegzuhany: nem nyílik a sorompó, 200 forintot kell fizetni. Kértük a diszpécsert, engedjen ki, aki minősíthetetlen stílusban azt mondta, márpedig innen nem mehetünk le, hacsak be nem fizetjük a 200 forintot. Szerencsére a gyerekek zsebében megtaláltuk az összeget, közben persze meg egyre idegesebbek lettek a mögöttünk duzzadó sorban álldogálók – idézte fel a történteket olvasónk, aki szerint nem egyértelmű, hogy a moziba érkezőknek az egy órás ingyenes parkoláson felül jár még a három órás ingyenes parkolás, vagy egy plusz két óráról van csak szó. Mint mondta, nem a 200 forintos díjjal van a gondja, hanem a diszpécser hangnemével és az egész tortúrával, ami miatt a kellemes este rossz szájízzel végződött.

A szabályzat szerint a parkolási díj kifizetését követően 10 perc en belül el kell hagyni a parkolót Fotó: Molnár Artúr

– A moziba érkezőknek a pláza adja az ingyenes parkolás három órás lehetőségét. Ezt azonban a parkolóba érkezéstől kell számítani, azaz a tetőparkolóba érkező minden vendégnek járó egyórás ingyenességhez további két órát lehet legfeljebb számolni – mondta érdeklődésünkre Szabó Gabriella, a pláza igazgatója, akinek a véleménye szerint az történhetett, hogy éppen 10 óra után valamikor járt le a három óra, s mire az illető a sorompóhoz ért, már az egyébként hivatalosan járó 10 perc türelmi időn jóval túl lehetett.

– Azt gondolom, három óra ingyenes parkolás önmagában is komoly segítség a vendégeink számára. Amennyiben a diszpécser emelt hangon beszélt volna a hölggyel, ezúton is elnézést kérünk tőle. Ha bejön az irodánkba, természetesen kivizsgáljuk az eset pontos körülményeit és kompenzáljuk, ha részünkről történt mulasztás – tette hozzá Szabó Gabriella.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!