Hírek

2016.04.04. 14:05

Nem fedi fel kilétét a bodajki kastély új tulajdonosa

A bodajki kastély új tulajdonosa nem járult hozzá adatainak nyilvánosságra hozatalához – közölte érdeklődésünkre a felszámoló.

B. Kiss László

Siralmas állapotban van a 29 millióért elkelt műemlék kastély

A bodajki műemlék kastélyt egy korábbi polgármester idején adta el 150 millió forintért a település önkormányzata a Dega kft-nek. A társaság ellen időközben felszámolás indult, a kastély pedig állaga pedig rendkívüli módon leromlott. A korábban turistaszállóként működő, ám régóta lakatlan épületet többször is meghirdette eladásra a felszámoló, míg végül az utolsó nyilvános pályázaton 29 millió forintért érkezett rá vételi ajánlat. Az adásvételi szerződést azonban addig nem írták, nem írhatták alá, amíg az elővételi joggal rendelkezők – így például Bodajk önkormányzata – le nem mondott elővételi jogáról. Ez mostanra megtörténhetett, mivel – miként azt lapunk kérdésére válaszolva a felszámoló közölte – az adásvételi szerződést aláírták. Az új tulajdonos kilétét firtató kérdésünkre a felszámoló annyit közölt, hogy a vevő nem járult hozzá adatainak nyilvánosságra hozatalához. A város szívében fekvő kastély siralmas állapotban van, miként arról az a képriport is beszédesen árulkodott, melyet korábban közöltünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!