Hírek

2016.02.03. 18:30

Nem gazdagodtak a megyei országgyűlési képviselők a vagyonnyilatkozataik alapján

A megyei országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozatai szerint anyagi helyzetük nem nagyon változott.

Tribolt Lajos

Az országgyűlési képviselőknek és kormányzati vezetőknek minden év január 31-ig kell vagyonnyilatkozatot tenniük az előző év végi állapotok alapján. Nos, ezt megyénk öt országgyűlési képviselője megtette. A vagyonnyilatkozataikat átböngészve és az előző évivel összevetve az mondhatjuk, jelentős változás nem történt náluk.

Vargha Tamás ugyanúgy egy családi házban és egy nyaralóban rendelkezik tulajdonnal, mint korábban, és ugyanúgy egy Renault gépkocsival rendelkezik. Készpénze csökkent, a pénzintézeti tartozása valamelyest nőtt. Államtitkári fizetése továbbra is havi 997 200 forint.

Törő Gábor továbbra is a móri 75 négyzetméteres házában lakik, és a 2014-ben vásárolt BMW-vel jár. A pénzintézeti számlakövetelése
kettőről négymillióra nőtt, biztosítási kötvényekben  10,7 milliója van.

Nem szerzett új ingatlant Tessely Zoltán sem, és továbbra sem rendelkezik gépkocsival. Életbiztosítási kötvényben 4 millió forintja van, a nejével közös számláján 1,1 millió forint volt december végén. Jelzálog hitele mintegy 300 ezer forinttal, 3,8 millióra csökkent.

Ugyanazokat az ingatlanokat tüntette fel vagyonnyilatkozatán Galambos Dénes, mint egy éve. Tavaly a VW Golfját egy Fordra cserélte lízing konstrukcióban. Kincstárjegyekben 3 milliója van. A dunaújvárosi főiskolán oktatással havi 120 ezer forintot keresett. Pénzintézeti tartozásai a tavalyi 11 millióról 14 millióra nőttek a gépkocsi vásárlásnak köszönhetően.

A legtöbb ingatlannal a képviselők közül Varga Gábor rendelkezik, mintegy negyvennel. Ezek főleg szántók és szőlők, de van köztük legelő és nádas, valamint erdő tulajdonrész. A földeket egy-két évtizede, illetve 2013-ban vásárolta. Van egy Honda személyautója és egy UAZ-a. A képviselőségből és a miniszteri biztosi megbízatásából mintegy 750 ezer a bruttó jövedelme, de földkiadásból is volt 900 ezer forintos bevétele. Biztosítási és pénzintézeti kötvényekben s megtakarításban mintegy hétmillió forintja van, a tartozása 1,5 millió.

A vagyonbevallás az állami vezetőknek is kötelező. L. Simon László kulturális örökségért és a kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkár vagyonnyilatkozata is megtalálható a miniszterelnökség honlapján. Egyébként országos listáról képviselő is, így ott is szerepel. Kiderül, hogy a számtalan gárdonyi ingatlanja kettővel szaporodott tavaly, egy 0,53 és egy 0,66 hektáros szántóval. A hivatalos funkcióin kívül a legnagyobb bevétele, 3,325 millió forint haszonbérletből származott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!