Hírek

2014.03.24. 17:25

Nem szállhattak föl a járatra a kormos külföldi diákok

Moha - Külföldi egyetemi hallgatók látogattak el a tikverőzésre. Hazafelé nem szállhattak fel a volán járatra.

B. Kiss László

Elgondolkodtató esetről szereztünk tudomást. A Kodolányi főiskolán tartózkodó külföldi hallgatók egy csoportja is ellátogatott a múlt hónapban a híres-neves tikverőzésre, Mohára. Amikor jöttek volna vissza Fehérvárra a menetrend szerinti járattal, a sofőr nem engedte őket felszállni a buszra, mivel kormosak voltak. (A maskarás tikverőzők ugyanis minden látogatót bekormoznak. Ez ugyanúgy része a néphagyománynak, mint a fánksütés.) Azt, hogy az eset megtörtént, Kovács Sándorné, a község polgármestere is megerősítette. Addig, amíg a talán tucatnál is több fiatal, akik közül több nem beszélt magyarul, autókkal vissza nem tudott térni Fehérvárra, a diákokat egy háznál megvendégelték tudtuk meg az elöljárótól, aki szerint a mohaiak számára roppant kínos volt az eset.

A sofőr jogosan, az üzletszabályzat értelmében járt el válaszolta megkeresésünkre Pruzsina Alice, az Alba Volán kommunikációs főmunkatársa. A diákok kormos ruhájukkal bekoszolhatták volna az ülést. Megértésüket ezúton köszöni az Alba Volán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!