Hírek

2015.04.27. 16:44

Nem titkosítottak a búcsúlevelek: Tóth Tamás szerint Donászi utolsó sorai rejthetik a titkot, amely a gyilkosságot övezi

Székesfehérvár - Személyesen Pintér Sándornak írt levelet Tóth Tamás, a Donászi-levelek ügyében.

Tribolt Lajos

Tóth Tamás sokszor szerepelt már lapunkban. Ő az apja annak az egyik vadásznak, akit 1992. november 8-án Székesfehérvár határában meggyilkoltak. Az apa most Pintér Sándor belügyminiszternek írt személyesen neki címzett levelet. Ebben többek között ez szerepel:

„Az egyik fegyenc a bekamerázott cellájában – az önök közleménye szerint – öngyilkos lett. Három búcsúlevelet hagyott hátra, ebből a rendőrség kettőt titkosított. A gyilkosság körülményeiről, az indítékról folytatott nyomozás részletei számomra több helyen érthetetlenek. Az a tény, hogy a többszörös gyilkos búcsúleveleit titkosították, csak megerősíti aggályomat, hogy a rendőrség engem becsapott, a valósi történetet elhallgatva takargatják a fiam haláláért felelősöket. határozott véleményem, hogy a titkosított levelek tartalmazzák az igazságot."

A helyszínelésen a gyilkos megmutatta, hogyan ölték meg a „lőgyakorlatra" felfigyelő vadászokat. Fotó: Archív

Tóth Tamás ezt követően arról ír, hogy kapott egy levelet valakitől, aki tagja volt annak a csapatnak, amely a „maszatoló mesét" kitalálta. Ezek alapján követeli a titkosított levelek megismerhetőségét.

A számunkra átadott, a miniszternek írt levél másolata ismeretében a Belügyminisztérium sajtóosztályához fordultunk, hogy miért volt szükség búcsúlevelek titkosítására, mennyi időre szól ez, s ki kezdeményezheti a titkosítás feloldását.

A Belügyminisztériumból kapott válasz így szól:

– Megkeresésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy néhai Donászi Aladár három búcsúlevelének egyikét sem titkosították (minősítették), így a minősítés feloldására nem kerülhet sor, mert nem történt meg. A búcsúleveleket a haláleset miatt indított államigazgatási eljárás befejeződését követően a rendőrség a címzetteknek továbbította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!