Hírek

2017.01.23. 16:08

Nem változtak a feladattípusok a középiskolai felvételin

Szombaton 10 órakor állhattak neki az általános iskolások a középiskolai felvételi feladatsorainak. A fiataloknak magyarból, majd matematikából kellett letesztelniük a tudásukat.

Laci Patrícia

Megkérdeztük Minárikné Ambrus Magdolnát, a Széna Téri Általános Iskola igazgatóját, mégis milyen volt az idei felvételi írásbelije?

– Nem változtak a feladattípusok, amelyek egyébként kompetencia alapúak voltak, nem csak a klasszikus ismeretekre kérdeztek rá. Segítség volt, hogy több évre visszamenőleg fenn vannak az interneten a feladatok – foglalta össze az igazgató.

Több, a fiatalok számára testhezálló feladat is volt, például a 4 évfolyamos iskolák felvételijén magyarból arról szólt a fogalmazás, hogy hozzanak fel érveket a közösségi oldalak mellett és ellen is.

Ők már túl vannak az írásbeli felvételin. Fotónkon balról Álland Zsolt, Egri Mirkó és Molnár István látható
Fotó: Koppán Viktor

Minárikné Ambrus Magdolna elmondta, a felvételire megpróbálják minél tudatosabban felkészíteni a gyerekeket, már a 7. évfolyamban téma a továbbtanulás. Az igazgatótótól megtudtuk, hogy náluk nagy arányban választják a gyerekek a gimnáziumot, de a szakgimnáziumok is népszerűvé váltak.

Egri Mirkó 8. osztályos tanuló nem izgult az írásbeli vizsgán, mert tudatában volt annak, hogy a megmérettetésre készült régóta.

– A matematikát nehezebbnek találtam, pedig sokat készültem rá. Szerintem magyarból jobban teljesítettem. A Széchenyi István szakgimnáziumba vagy a Vasvári Pál Gimnáziumba szeretnék továbbtanulni. Gyógyszerésznek vagy programozónak készülök.

Molnár István diák szerint is a matek nehezebb volt.

– Magyarból jól sikerült a felvételim. Elsőnek a Kodolányit, másodiknak a Cisztercit jelöltem meg. Színész vagy katona szeretnék lenni – osztotta meg velünk a tanuló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!