Hírek

2014.08.04. 17:55

Nem zár be az illemhely - Szárnyra kelt egy kacsa , de hamar kiderült az igazság

A közszolgálati rádió délelőtti műsorában beolvastak hétfőn egy SMS-t, ami szerint Fehérvár egyetlen nyilvános WC-je örökre bezár. Utánajártunk a hírnek, amiről kiderült, hogy kacsa.

Zsigó Ferenc

Már ott sántított a történet, hogy egyetlen WC-ről szólt a hallgatói üzenet, Fehérváron ugyanis a következő helyeken van nyilvános illemhely: Halesz park, Zichy liget, városi zöldségpiac, városházi udvar, Várkörút 19. (Romkert kapu mellett). Ezt az illemhelyek üzemeltetőjétől, a No-Li Clean Kft. vezetőjétől, Zám Józseftől tudjuk. Aki meglepődött a híren, de hasonlóan fogadta hívásunkat Bozai István városgondnok is, kacsává minősítve a rádióban elhangzott információt. Bozai Istvántól megtudtuk ugyanakkor, hogy a Várkörút most kezdődött felújítása valóban azzal jár majd, hogy egy időre bezárják a Romkert kapujánál lévő WC-t, hogy aztán felújítva nyíljon meg újra.

- Kétévente közbeszerzést ír ki az önkormányzat a városi tulajdonban lévő illemhelyek üzemeltetésére, hosszú ideje mindig Zám József cége kapja a lehetőséget - tájékoztatott a városgondnok, ismételten cáfolva azt, hogy netán valaki szemet vetett a frekventált helyen lévő ingatlanra, ezért zárna be a WC.

- Szó sincs erről - hangsúlyozta Bozai István , inkább a fejlesztésen korszerűsítésen gondolkodunk. Azon például, hogy ahol meg lehet oldani, ott automatizáltak legyenek ezek a WC-k, 100 forint bedobásával működjenek. Jövőre egy új nyilvános illemhelyet is építünk, a palotavárosi tavak mellett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!